Volle zaal tijdens Milieuavond in Borgsweer

28 november 2012

Volle zaal tijdens Milieuavond in Borgsweer

“Wonen nabij industrie, wat doet dat met mijn leefomgeving?”

Op dinsdagavond 27 november organiseerde de Natuur en Milieufederatie Groningen een avond over wonen nabij industrie. Want wat doet dat eigenlijk met je leefomgeving? Welke industrie is er aanwezig? Wat is de geschiedenis van het gebied? Op deze en vele andere vragen gingen de experts in die de NMG had benaderd voor deze avond.

De opkomst was erg goed, een gezelschap van twintig omwonenden, leden van de dorpsverenigingen in het gebied en andere organisaties uit de omgeving Delfzijl waren aanwezig in het pittoreske kerkje annex dorpshuis in Borgsweer.

Sprekers
Tijdens de avond spraken Job Schreuder, ecotoxicoloog bij een internationaal adviesbureau en Karin Ree, expert op het gebied van milieu en gezondheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Directeur Siegbert van der Velde en beleidsmedewerker duurzame bedrijvigheid Boris Pents gaven ook tekst en uitleg. Uiteraard was er uitgebreid tijd voor vragen uit het publiek.

Platform
De avond is een eerste start in de ontwikkeling naar een platform van organisaties en betrokkenen uit de omgeving, een Netwerk Milieu. Zo kan kennis worden gedeeld en blijven zowel de NMG als andere organisaties snel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

Aan het einde van de avond was er ook gelegenheid voor de Klankbordgroep Milieu Borgsweer om zich voor te stellen. Zij zijn onlangs aangesloten bij de NMG.

We kijken terug op een goede avond, vol nieuwe contacten, kennis en enthousiasme van de aanwezigen om meer samen op te trekken wanneer het gaat over milieuzaken in hun omgeving.