Vliegende start voor Duurzaam Haren door startsubidie

25 januari 2018

Vliegende start voor Duurzaam Haren door startsubidie

Duurzaam Haren krijgt steun voor haar energie-initiatief in Haren. Tijdens de eerste algemene ledenvergadering op 23 januari ontving het bestuur van Coöperatie Duurzame Regio Haren een waardevolle cheque van 6.670 euro van gedeputeerde Nienke Homan. De cheque is een welkome bijdrage voor de realisatie van een zonnedak op het gebouw van Kluswijs Haren.

De startsubsidie wordt ontvangen vanuit de subsidieregeling Lokale Energietransitie. De regeling is bedoeld voor lokale energie-initiatieven in de provincie Groningen. Duurzaam Haren is het 23ste energie-initiatief dat sinds de opening van deze subsidieregeling in september 2016 deze startsubsidie ontvangt.

Samen maken we Haren duurzaam
Duurzaam Haren kan hiermee van start met het eerste collectieve energieproject in de gemeente Haren: het realiseren van een zonnedak met 380 zonnepanelen op het dak van Kluswijs Haren. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden door het intekenen voor zoncertificaten. Daarmee neem je als het ware een hoeveelheid groene energie af. Meer informatie is te vinden op de website van Duurzaam Haren.

Uitreiking startsubsidie door Nienke Homan
Tijdens de algemene ledenvergadering in het Postillion Hotel Haren-Groningen op 23 januari reikte gedeputeerde Nienke Homan de startsubsidie uit. Voorzitter Hans Wubbolts nam trots de gedekte cheque van 6.670 euro in ontvangst. ‘Na een voorbereidingsjaar kunnen we nu concreet aan de slag en naar buiten treden met onze projecten.’

Opstartbijdrage lokale energie
Energiecollectieven in de provincie Groningen kunnen een startsubsidie van maximaal 10.000 euro aanvragen voor hun energieproject. Dit kan worden besteed aan bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie, een ledenwervingscampagne of het oprichten van een coöperatie. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts van de Natuur en Milieufederatie Groningen en Groninger Dorpen. Heeft u een idee? Het Servicepunt helpt u bij het opstellen en indienen van uw plan. Alle informatie over de opstartbijdrage vindt u hier.

Foto: Jurgen Moorlach

Tags:
Profiel Janneke Wolkorte

Janneke Wolkorte

Projectleider Klimaat en Energie werkdagen: ma, di, do