Vertrek directeur Siegbert van der Velde

26 januari 2015

Vertrek directeur Siegbert van der Velde

Roelof Schuiling nieuwe directeur ad interim

Per 1 februari 2015 legt Siegbert van der Velde zijn taken neer als directeur van de Natuur en Milieufederatie Groningen, om zijn loopbaan als zelfstandig adviseur voort te zetten. Roelof Schuiling, voormalig directeur van het waterschap Vechtstromen, neemt als directeur ad interim zijn taken over.

Siegbert van der Velde heeft sinds eind 2008 een belangrijke bijdrage geleverd aan het vormgeven van de positie van de Natuur en Milieufederatie in een snel veranderende wereld. Ook landelijk heeft hij daarin een leidende rol gespeeld.

Vanaf 1 februari treedt Roelof Schuiling aan als interim. Schuiling heeft zijn sporen in het publieke domein en in diverse organisaties verdiend als secretaris en in diverse eindverantwoordelijke directiefuncties. Het meest recent was hij actief als directeur van het waterschap Vechtstromen.

Het bestuur van de Natuur en Milieufederatie Groningen ziet in Roelof Schuiling een deskundige en enthousiaste interim die – in de periode tot de aanstelling van een nieuwe directeur – in staat is om de Natuur en Milieufederatie Groningen weer een stap verder te brengen in haar ontwikkeling en die op moderne wijze leiding zal geven aan de opgaven die ons binnenkort staan te wachten.

Dialoogtafel Noordoost Groningen

Tot nader order blijft Siegbert van der Velde de Natuur en Milieufederatie Groningen vertegenwoordigen aan de Dialoogtafel Noordoost Groningen. Zijn overige taken zullen de komende weken in goed overleg worden overgedragen aan Roelof Schuiling.