Verrassende expositie ‘Stadsnatuur in beeld’

23 juni 2016

Verrassende expositie ‘Stadsnatuur in beeld’

Na monitoring goed beeld van invloed beheer en inrichting stadsnatuur

Op donderdag 14 juli opent wethouder Mattias Gijsbertsen om 11.00 uur de expositie ‘Stadsnatuur in beeld’ in de hal van de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98. Deze expositie laat zien hoe de stadsnatuur zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.  Daarnaast geeft het een goed beeld van de invloed van het beheer en inrichting. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De stadsnatuur is zeven jaar lang door ecologen onderzocht. Zij hebben metingen gedaan naar wat er allemaal leeft in de stad en waar. Voor het eerst is er een compleet beeld gevormd welke soorten planten en beesten er in de stad voorkomen en in welke wijk/buurt ze zich bevinden.  Op de foto’s van de expositie komt u verrassende foto’s van stadsnatuur tegen. Ook is er informatie  aanwezig over de resultaten van de monitoring per wijk.

De zeven ‘rijkste’ gebieden op het gebied van Stadsnatuur in de Stad zijn: het Selwerderhof, Drielanden, Reitdiep Zernike, Stadspark, Piccardthof, de Hunze en het Hoornse Meer.

De expositie is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur te bezichtigen aan het Gedempte Zuiderdiep 98.