Veel mooie aanmeldingen voor project ‘Boer&Buur met Natuur’

Veel mooie aanmeldingen voor project ‘Boer&Buur met Natuur’

Hoewel het landelijke project ‘Boer&Buur met Natuur’ pas eind september van start is gegaan, zijn er in deze korte tijd vijf aanmeldingen uit Groningen binnengekomen en ruim zestig in totaal. Een prachtig resultaat. Bij de aanmeldingen zitten veel mooie initiatieven met een grote diversiteit. Het varieert van melkveehouders en akkerbouwers in transitie tot een maaltijdtas met gezond lokaal voedsel voor armere wijken. En van gebiedsprocessen tot een hogeschool die natuurinclusief wil inkopen bij lokale boeren, en uiteraard ook enkele lokaal gesteunde initiatieven (zogenaamde CSA-initiatieven waarbij CSA staat voor Community Supported Agriculture). De verdeling over de provincies is goed, met in elke provincie minimaal twee veelbelovende kandidaten.

20 november 2023

Boer&Buur met Natuur

Omdat er maar voor 24 initiatieven (twee per provincie) plaats is, moeten er nog heel wat moeilijke knopen worden doorgehakt. In de woorden van projectleider Hub Jongen: ‘een moeilijke klus vanwege de hoge kwaliteit van veel aanmeldingen’. Het selectieproces vindt de komende weken plaats. Het streven is om 27 november de definitieve 24 coalities bekend te maken. De startbijeenkomst is 14 december. Uiteraard zullen we de circa 40 coalities die niet verkozen zijn ook betrekken bij de Boer&Boer beweging die we hiermee bouwen.

‘Boer&Buur met Natuur’

Het programma ‘Boer&Buur met Natuur’ is opgezet om boeren en buren te ondersteunen bij de overgang naar natuurinclusieve landbouw, door middel van kennisdeling en het wegnemen van obstakels. Samen met 24 verschillende coalities van boeren en burgers zullen we werken aan essentiële vraagstukken, waaronder biodiversiteit, circulair grondstofgebruik en de promotie van gezonde en diervriendelijke voeding. Dit initiatief toont aan dat de harmonie tussen boeren en natuur mogelijk is, terwijl het anderen inspireert om ook in actie te komen.

Klik hier voor meer informatie

Dit project is tot stand gekomen met de steun van de Nationale Postcode Loterij.

Tags:

Vragen? Neem gerust contact op!

Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr