Vacature directeur (a.i.) Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

1 december 2016

Vacature directeur (a.i.) Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland is op zoek naar een gedreven, ondernemende en enthousiaste directeur a.i. die het externe netwerk van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) uitbouwt en enthousiast leiding geeft aan de organisatie.

Als directeur a.i. draag je zorg voor een sterke positie van de MNH in relevante netwerken en een gefinancierde projectportefeuille. Je ziet toe op een goede uitvoering van de projecten en programma’s. Daarnaast zorg je voor een effectief functionerende organisatie.

De organisatie
De Vereniging  Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) is een onafhankelijke organisatie die samen met inwoners, bedrijven en overheden werkt aan een mooie duurzame provincie. MNH heeft een groot netwerk van aangesloten natuur- en milieuorganisaties, lokale energiecoöperaties en samenwerkingsverbanden met andere organisaties.  Bij MNH zijn ruim 130 Noord-Hollandse natuur- en milieuorganisaties aangesloten. Om de leden van de vereniging te ondersteunen heeft de Milieufederatie een kantoor met professionele medewerkers. De vereniging kent een bestuur dat met de leiding van de vereniging is belast en een ALV als hoogste besluitorgaan. De dagelijkse leiding van de vereniging is in handen van de directeur.

De vereniging MNH is zelfstandig onderdeel van de landelijke stichting ‘De Natuur en Milieufederaties’ (NMF’s) en heeft in elke provincie een zusterorganisatie. De MNH is in een transitiefase waarin de positie en financiering van het werk van de MNH opnieuw worden vormgegeven. Het Dagelijks Bestuur van de landelijke stichting NMF’s is hier nauw bij betrokken. De vereniging streeft ernaar een reorganisatie eind 2016 af te ronden en is voornemens om 2017 met nieuw elan in te gaan. De directeur a.i. speelt een stevige rol spelen in deze transitie.

De functie
Het zwaartepunt in de functie ligt bij de ontwikkeling van samenwerkingsrelaties en nieuwe programma’s en projecten en de werving van financiering daarvoor. Als directeur a.i. heb je een representatieve functie met een extern karakter. Je opereert binnen de gegeven kaders van en legt verantwoording af aan het bestuur MNH en het Dagelijks Bestuur van de Natuur en Milieufederaties. Je bent bevoegd om binnen deze kaders handelend op te treden. Je geeft leiding aan een compacte organisatie bestaande uit een senior projectleider, een jurist en een medewerker middelen.

Een uitgebreide beschrijving van de taken, verantwoordelijkheden en de vereiste competenties vind je in de vacaturetekst.

Aanstelling en salaris
De functie is uitgezet als interim functie voor een jaar, waarbij we de mogelijkheid open houden om tot een vast dienstverband over te kunnen gaan. Bij gebleken geschiktheid gaan we het gesprek aan over verlenging. De aanstelling is voor 0,6 – 0,8fte. Beloning is marktconform en afhankelijk van je ervaring.

Reageren
Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Natuur en Milieufederaties, Joris Hogenboom (directeur Natuur en Milieufederatie Utrecht), (030)2567350. Solliciteren kan tot en met donderdag 15 december via het sollicitatieformulier op onze website.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 21 december 2016.