Update: Lancering petitie en fakkeloptocht | 7 februari 19:30 uur Vismarkt

7 februari 2017

Update: Lancering petitie en fakkeloptocht | 7 februari 19:30 uur Vismarkt

Het kan u bijna niet zijn ontgaan. Eindelijk dringt de aardbevingsproblematiek door bij de rest van Nederland. Freek de Jonge, Arjan Lubach, Jinek, Johan Derksen, iedereen besteedt aandacht aan de schrijnende situatie in Groningen. U kunt iets doen door morgenavond naar de Vismarkt te komen! En neem uw gezin, familie, vrienden, buren en anderen mee! 

Op de Vismarkt geeft Freek de Jonge het startschot voor een landelijke petitie en we lopen met z’n allen een fakkeloptocht.

De eerste stappen om ervoor te zorgen dat het actieplan daadwerkelijk uitgevoerd wordt!Acteur en regisseur, Albert Secuur: “Laat Groningen niet zakken, we delen de lusten dus ook de lasten De staat hoort zijn verantwoordelijkheid te pakken. Het hoort niet over politiek te gaan maar over de menselijke maat! Dus kom naar de Vismarkt dinsdag!” Zo vindt ook TV-prominent Piet van Dijken: “Ik ben erbij. Omdat ik Groninger ben! Dus niet alleen met Freek, niet alleen met Johan Derksen, maar vooral ook met de échte Groninger. Daarom dus! En zoals voorzitter van het Gasberaad Jan Wigboldus vandaag meldt in de Ommelander Courant: “Wij Groningers zijn niet het type dat naar demonstraties gaat, zeker niet de mensen van het platteland, maar wij roepen iedereen met klem op toch te komen. De massa moet het doen.”

Wij zijn aan zet
Het is aan ons allemaal om het actieplan van Freek verder te brengen. Ieder vanuit zijn eigen kennis, kunde en mogelijkheden. En massa bereiken we door samen op te trekken en ons als één blok op te stellen en te laten zien. Muzikant en bibliothecaris Frank Den Hollander (Rooie Rinus): “Eindelijk is er het momentum. We moeten NU doorpakken”. Het is belangrijk dat iedereen komt, zowel getroffenen in het aardbevingsgebied als mensen die (nog) niet getroffen zijn. Directeur OOG-tv, Evert Janse: “Ik roep ook de stadjers op om naar de optocht te komen. Ten eerste vanwege hun eigen aardbevingsschade, ten tweede vanwege de dreiging van grote aardbevingen in de toekomst en ten derde vanwege de solidariteit met de hele getroffen streek”.

Het is belangrijk om een signaal af te geven vindt ook Burgemeester van Slochteren, Geert-Jan ten Brink: “Groningers zijn het zat, de fakkeloptocht is een helder signaal naar Den Haag!” Of zoals zanger/laidjesschriever Bert Hadders zegt “Wat ze in Roemenië kinnen, da kinnen wie ook. Loat zain dat joe der van vinden. Kom noar de Vismaart!” Samen zorgen we ervoor dat de landelijke lijsttrekkers, die de volgende dag een debat voeren in het Provinciehuis, niet om ons heen kunnen! Cabaretier Bert Visscher: “Ze wachten simpelweg tot wij Groningers door ons gevecht te moe worden. Forget it!!!! Let maar eens op onze conditie tijdens de tocht! We zijn nog maar net begonnen !!!”