Twee basisscholen gezocht voor pilot ‘Verticaal Moestuinieren’

18 juli 2023

Twee basisscholen gezocht voor pilot ‘Verticaal Moestuinieren’

Op initiatief van stimuleringsprogramma Jong Leren Eten (JLE) Groningen zijn vanaf januari vijf basisscholen in de provincie een jaar lang aan de slag gegaan met verticaal moestuinieren. We zijn nog op zoek naar twee basisscholen die het verticaal moestuinieren willen uitproberen. De moestuintoren wordt erg enthousiast ontvangen door kinderen en leerkrachten!

moestuintoren CBS De Ster, Harkstede
moestuintoren CBS De Ster, Harkstede

Wat is verticaal moestuinieren?

De ‘Tower Garden’ is een verticale moestuin in de school waarmee je het jaar rond groente kunt kweken. Deze aeroponic moestuin neemt een vierkante meter in beslag en heeft 32 kweekplaatsen. Zonder dat je seizoensgebonden bent, kunnen kinderen van alle leeftijden hierin volledig zelf kweken en het hele kweekproces van dichtbij meemaken in een supergroene oase in de klas.

Wat krijgen jullie? Wat doen wij?

Een presentatie met meer informatie, een verticale moestuintoren met alle benodigdheden voor het verticaal moestuinieren. Een workshop hoe werkt het? Alle begeleiding die jullie nodig hebben. Er is lesmateriaal ontwikkeld, inclusief zes challenges.

Wat wordt er verwacht van jullie?

Actief aan de slag met het verticaal moestuinieren, feedback geven over de ervaringen, feedback op het ontwikkelde lesmateriaal en input geven voor een inspiratie artikel (met foto’s en ervaringen). Ons doel: scholen inspireren met een nieuwe manier van moestuinieren en kinderen leren, vaardig maken in nieuwe manieren van voedsel produceren! Geef je belangstelling aan bij voedselmakelaar Fennie Munneke via fennie.munneke@ggd.groningen.nl

Jong Leren Eten

De Natuur en Milieufederatie Groningen is betrokken als voedselmakelaar bij het programma Jong Leren Eten. Binnen het Jong Leren Eten programma werken het Rijk, kinderopvang, scholen, lokale overheden en maatschappelijke organisaties samen. Het doel? Kinderen en jongeren meer in aanraking brengen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do