Twee awards voor lokale duurzame energie-initiatieven

8 februari 2013

Twee awards voor lokale duurzame energie-initiatieven

De inschrijving voor de P-Nuts Awards is weer begonnen. Met dit jaar ook een HIER opgewekt Award voor het initiatief dat zich het meest inspant om kennis te delen met bestaande en nieuwe initiatieven en daarmee de beweging van lokale duurzame energie-initiatieven versterkt en groter maakt.

Vakprijzen
De P-NUTS Awards zijn dé vak- en publieksprijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan lokale, duurzame energie-initiatieven. Met de awards worden de voorlopers, de doeners in het zonnetje gezet. Zij hebben de paden gebaand zodat anderen hen kunnen navolgen. Voorzitters van de jury zijn dit jaar Jacqueline Cramer, oud-minister en hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht en Marjan Minnesma, directrice van Urgenda. Zo’n 70 lokale en duurzame initiatieven – van particulieren, bedrijven, instellingen, overheden – deden al mee in voorgaande jaren. Dit jaar doen voor het eerst ook jongeren mee, zij gaan op voor de Young P-NUTS Awards. De P-NUTS Awards worden op dinsdag 16 april 2013 uitgereikt, inschrijven kan tot maandag 11 maart 2012.

HIER opgewekt Award
Nieuw is de HIER opgewekt award voor het initiatief dat zich het meest inspant om kennis te delen met bestaande en nieuwe initiatieven en daarmee de beweging van lokale duurzame energie-initiatieven versterkt en groter maakt. Bart de Voogd van HIER opgewekt: “De beweging van lokale duurzame energieopwekking is er een van kennis delen. En dat is mooi, want de beweging kan alleen maar sterker worden als we kennis en ervaringen met elkaar delen. Dat is de basis van HIER opgewekt. Koplopers versterken andere initiatieven, die vervolgens met eigen ervaringen de koplopers weer inspireren. Juist die dynamiek willen we eren met een award.“

De P-NUTS Awards worden op 16 april 2013 uitgereikt in de Sporthallen Zuid te Amsterdam tijdens een sportieve dag op het speelveld van lokale duurzame energie.

Uw initiatief aanmelden? Klik hier voor meer informatie!