Training moestuincoach start 20 september

12 juli 2024

Training moestuincoach start 20 september

Komend najaar bieden Jong Leren Eten Groningen, IVN Natuureducatie en Velt voor de tweede keer een training tot moestuincoach aan in de provincie Groningen. Met een aantal nieuwe moestuincoaches wordt de bestaande poule van moestuincoaches uitgebreid.

Wat doet een moestuincoach?

Een moestuincoach ondersteunt verschillende scholen en kinderopvangcentra in het opzetten en onderhouden van een moestuin en het begeleiden of geven van lessen in de moestuin. Met een moestuin bij school leren kinderen hoe gewassen worden gezaaid, verzorgd en geoogst. Met een moestuincoach kunnen scholen en kinderopvangcentra tijd en groene vingers (met didactische vaardigheden) inroepen, waar het de leerkracht zelf wellicht aan ontbreekt. Een moestuincoach kan helpen en adviseren door bijvoorbeeld tips aan te dragen, door mee te denken in het maken van een plan en door lessen te verzorgen.

De training

De training tot moestuincoach bestaat uit een programma van vier dagen door een professioneel team van Velt en IVN Natuureducatie. Theorie wordt direct gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Deelnemers verzorgen een gastles op school en werken individueel of in een groep een eindopdracht uit. Na de training gaan de moestuincoaches aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang over moestuinieren.

Praktisch

De trainingsdagen vinden plaats op vrijdagen, te weten op 20 september, 27 september, 25 oktober en 15 november in het Curringherveld in Kornhorn en bij educatiecentrum de Bostuin in Blijham. Meer informatie bekijken en aanmelden kan via deze link. De opleiding kost € 200,- (leden Velt/IVN) of € 240,- (niet-leden).

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do