Stuur Mark Rutte uw groene hartenkreet

8 februari 2012

Stuur Mark Rutte uw groene hartenkreet

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Geliefden sturen elkaar bloemen, cadeautjes en sms’jes. Wij willen deze mooie dag aangrijpen om minister-president Mark Rutte te verrassen met heel veel valentijnskaarten. Doe ook mee! Stuur Mark Rutte een valentijnskaart en laat hem weten dat uw geliefde natuurgebied, plant of diersoort snakt naar meer liefde, aandacht en bescherming van de overheid.

Natuurwet
Dit voorjaar behandelt het parlement de nieuwe Natuurwet en de kans op onomkeerbare schade op natuur en landschap is levensgroot met deze wet. De Natuur en Milieufederatie Groningen organiseert deze Valentijnsactie samen met vele andere landelijke organisaties, dus dat kan heel veel groene liefdesbetuigingen opleveren!

Stuur Mark Rutte via ons een valentijnskaart en schrijf daarop uw groene hartenkreet. Stuur de kaart, voorzien van postzegel, ondertekend met uw naam en woonplaats, op naar:

Mark Rutte
p.a. Natuur en Milieufederatie Groningen
Zuiderpark 16
9724 AG Groningen

Zorg ervoor dat de kaart uiterlijk maandag 13 februari bij ons is. Op Valentijnsdag overhandigen we de kaarten dan persoonlijk aan Mark Rutte.

Geen zin om de vrieskou in te gaan?
Via sites als www.kaartje2go.nl en www.greetz.nl  kunt u snel en gemakkelijk via internet een echte kaart maken en laten versturen door Post NL. Dit is overigens niet gratis.

Achtergrond
De onvrede over de nieuwe Natuuwet van staatssecretaris Bleker is groot. Met deze nieuwe wet, die in het voorjaar bij de Tweede Kamer wordt ingediend, nemen de aantallen dier- en plantensoorten verder af en is het gevaar van onomkeerbare schade aan natuur en landschap levensgroot. We hebben via onze bijdrage aan consultatierondes, gesprekken en publieksacties uitgedragen dat de wet niet goed is voor Nederland en nodig terug moet naar de tekentafel. Dat blijven we doen. Ook met deze Valentijnsactie geven we lucht aan onze onvrede, maar dan wel in een hartelijke verpakking die media-aandacht genereert. Deze actie wordt ondersteund door onder meer de volgende organisaties: De 12 Landschappen, Milieudefensie, IVN Nederland, Bont voor Dieren, WSPA, Natuurmonumenten, De Natuur en Milieufederaties, KNNV, Faunabescherming, RAVON, de Zoogdiervereniging en Wilde Dieren de Tent Uit.

Zegt het voort!
Stuur onze Valentijnsactie door binnen uw eigen netwerk van vrienden, kennissen, buren, collega’s en familieleden om Mark Rutte met een hele grote lading valentijnskaarten te overstelpen!