Streekproductenmarkten bundelen krachten

30 mei 2013

Streekproductenmarkten bundelen krachten

Zaterdag 27 april hebben vier streekproductenmarkten uit de provincie Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel? De krachten bundelen, efficiënt samenwerken en zoveel mogelijk Groningers in contact brengen met de (h)eerlijke, duurzame en lokaal geproduceerde producten die de provincie rijk is.

De streekproductenmarkten Ewsum uit Middelstum, Verhildersum uit Leens, Nienoord uit Leek, de Ommelander Markt uit Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen
werken samen om streekproducten te promoten onder de Groningers. Zo bieden ze de producenten een podium om hun producten aan de man te brengen en laten ze het publiek kennismaken met eerlijk voedsel via kookworkshops.

Mevrouw J. Meyling voorzitter van het bestuur van de Streekproductenmarkt Ewsum ziet grote kansen in de samenwerking. “Iedere markt kent een eigen sfeer en mix van producenten met een eigen assortiment. Maar allen hebben ze hetzelfde doel: Groningers in contact brengen met de (h)eerlijke, duurzame en lokaal geproduceerde producten die de provincie rijk is. De krachten  worden nu gebundeld en we gaan efficiënt samenwerken!”

Meer informatie

Een agenda van de streekmarkten in 2013 vindt u in de flyer. (pdf)

Samenwerkingsovereenkomst streekproductenmarkten en NMG . (pdf)

www.streekproductenmarktengroningen.nl