Stemwijzer Gezond Voedsel

8 maart 2021

Stemwijzer Gezond Voedsel

In aanloop naar de verkiezingen van 17 maart is het van belang voor een duurzamere wereld met eerlijke voedselprijzen en gezond voedsel, dat men stemt op een partij die deze belangen in acht neemt. Hiervoor heeft de TAPP Coalitie (True Animal Protein Price Coalition) de ‘Stemwijzer Gezond Voedsel’ ontwikkeld. In deze quiz kom je tot de ontdekking of gezond voedsel op het verkiezingsmenu staat en op welke partij je het beste kunt stemmen.

DOE DEZE QUIZ MET 10 VRAGEN EN ZIE WELKE PARTIJ IN DE TWEEDE KAMER HET BESTE BIJ JOU PAST!

Klik hier voor de link.

Gezonde voeding

In juli 2020 is het Manifest Gezonde Voeding aangeboden aan verkiezingscommissies van politieke partijen namens tientallen organisaties, waaronder Transitie Coalitie Voedsel, TAPP Coalitie, Glastuinbouw Nederland, Natuur en Milieufederaties en Hartpatiënten Nederland. De organisaties riepen politieke partijen op in hun verkiezingsprogramma’s aan te geven hoe Nederlanders gezonder gaan eten. Dat wil zeggen: meer groenten en fruit en minder frisdrank en vlees. Hierdoor zullen zorgkosten en milieuvervuiling dalen.

Gezond voedsel goedkoper, ongezond voedsel duurder

De organisaties willen gezond en duurzaam voedsel zoals groenten, fruit en vleesvervangers goedkoper maken via subsidies en btw-verlaging. Ongezond voedsel en voedsel met een hoge milieu-footprint moet juist duurder worden: allereerst bijvoorbeeld suikerhoudende dranken en vlees. Er komt dan wel een compensatie voor lage inkomens en boeren. Zij krijgen middelen om hun bedrijf te verduurzamen – minder milieubelasting draagt ook bij aan onze gezondheid.

GoodFoodClub

De Natuur en Milieufederaties maken zich sterk voor gezonde voeding. Een van onze projecten is de GoodFoodClub. Daar vind je alle informatie over gezond, lokaal en duurzaam eten. Plus alle duurzame adresjes bij jou in de buurt. Zoals biologische boeren met landwinkels, plekken waar je onbespoten groenten en fruit kunt kopen en restaurants die werken met eerlijke lokale producten. Meer weten? Ga dan nu naar de GoodFoodClub!

Tags: