Stem voor beeldschone onderwaterfoto’s!

31 maart 2014

Stem voor beeldschone onderwaterfoto’s!

FOTO - Vriezerbrug Beeldschoon Water

In het najaar van 2014 start de campagne Beeldschoon Water, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met de Gemeente Groningen en de Waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest. De campagne is gericht op het verbeelden en verbinden van schoonwaterprojecten van de vier partijen. Samen werken we immers hard aan een goede waterkwaliteit, voor mens en dier van levensbelang en helemaal niet zo vanzelfsprekend!

Om het water in Groningen beeldschoon vast te leggen heeft de Natuur en Milieufederatie Groningen onderwaterfotograaf Erik Venneman benaderd. Hij zal de waterkwaliteit in Stad en Ommeland op geheel eigen wijze verbeelden. Al snorkelend legt hij levendige oevers, wierige beken en bijzonder onderwaterleven vast op de gevoelige plaat. Om de fotoreportage tot een succes te maken, is echter nog meer budget nodig.

Stemmen
Als u benieuwd bent hoe beeldschoon het water is in Groningen, help dan mee deze fotoreportage mogelijk te maken door op ons project te stemmen bij het Rabobank Stimuleringsfonds. Stemmen neemt slechts 1 minuut van uw tijd in beslag en kan door op deze link te klikken, vervolgens de categorie ‘onderwijs’ te kiezen en op de geopende pagina rechtsonderin te klikken op ‘Onderwaterfoto’s, Natuur en Milieufederatie Groningen’.

Beeldschone voorbeelden
De campagne Beeldschoon Water is eerder uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Fotograaf Willem Kolvoort maakte prachtige foto’s van het onderwaterleven in Drenthe die te bekijken zijn op de fotogalerij van de website Beeldschoon Water.