Hoe start je een buurtmoestuin?
16 april 2013
Hoe start je een buurtmoestuin?
Het starten van een buurtmoestuin is een leuke en buurtverbindende activiteit, die de stad Groningen groener maakt. Om handvatten aan te reiken hoe je gezamenlijk een buurtmoestuin kunt opstarten organiseert de Natuur en Milieufederatie daarom op 18 april een speciale lezing. De lezing is georganiseerd in samenwerking met Tuinindestad en met ondersteuning van de gemeente Groningen.
Tips
Janneke Tops geeft inspirerende tips over de organisatorische en groene kant van het opzetten van een buurtmoestuin. Janneke heeft jarenlang de moestuinen van de Franse woongemeenschap Ecolonia geleid, en weet uit eigen ervaring de do’s en don’ts bij het opzetten van een gezamenlijke moestuin te vertellen. Zij zal ingaan op de voorwaarden, succesfactoren en valkuilen van het opzetten van een buurtmoestuin. Ook geeft ze tips hoe je het enthousiasme in de buurt vast kunt houden.
Eetbare Straat
Aansluitend vertelt Mariël de Vos over haar eigen ervaringen met het opzetten van een bijzondere buurtmoestuin in 2012. Zij is de drijvende kracht achter de Eetbare Straat, de buurtmoestuin aan de Gelderse Roosstraat in Selwerd. Ook is er volop ruimte voor het stellen van vragen en de uitwisseling van ideeën.
Open Dag Eetbare Stad
Eetbare stad Groningen is een beweging om in het openbaar groen van de stad Groningen de aanleg van gezamenlijke moes- en kruidentuinen en boomgaarden te stimuleren. Zie voor meer informatie: www.nmfgroningen/eetbarestad. Wilt u liever live een buurtmoestuin zien? Op 27 april is er een open dag van een aantal Eetbare Stadinitiatieven! Houdt ook hiervoor de website van de Natuur en Milieufederatie Groningen in de gaten.