Smakelijke start van Regionale Smakenkaart op Ommelander Markt

5 juni 2012

Smakelijke start van Regionale Smakenkaart op Ommelander Markt

Zaterdag 9 juni wordt tijdens de Ommelander Markt in Groningen de Regionale Smakenkaart gelanceerd: een online kaart met daarop producenten van ambachtelijke kwaliteitsproducten uit Groningen en Drenthe. Dit initiatief van de Natuur en Milieufederatie Groningen en Regio Groningen-Assen toont in één oogopslag waar u terecht kunt voor groente, fruit, maar ook mosterd, ijs of wijn uit de buurt.

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in eten en drinken uit de regio. Voedsel van dichtbij is lekker, vers, vaak biologisch én duurzaam. Ook veel Groningers en Drenten zijn zich hiervan bewust, maar weten nog niet altijd de weg naar de regionale producent of verkoopplek te vinden. De Regionale Smakenkaart biedt hiervoor de oplossing. Op deze digitale kaart krijgen alle verkooppunten van regioproducten een plek: winkels, streekmarkten maar ook verkoop aan huis. Op dit moment staan ruim 75 verkooppunten op de kaart, maar de verwachting is dat dit aantal snel zal toenemen.

Vanwege de lancering van de Regionale Smakenkaart, worden op de Ommelander Markt smakelijke hapjes uitgedeeld van een aantal producenten uit de regio. De Ommelander Markt vindt zaterdag 9 juni plaats in het Ebbingekwartier in Groningen, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De Regionale Smakenkaart is vanaf 9 juni te bekijken op: https://nmfgroningen.nl/doe-mee/regionale-smakenkaart/a>