Schouwerzielster Mouskerij winnende dorpsinitiatief

26 juni 2014

Schouwerzielster Mouskerij winnende dorpsinitiatief

Slotavond Duurzame Dorpen Verkiezing 2014 Groepsfoto winnaars compriMet hun plan om in en met het dorp biologisch voedsel te verbouwen winnen de initiatiefnemers van de Schouwerzielster Mouskerij de Duurzame Dorpen Verkiezing 2014. Uit de 10 genomineerde dorpsplannen koos de jury dit initiatief als winnaar van € 5.000 en professionele coaching om het plan uit te voeren. 

Tijdens de slotavond van de verkiezing op 26 juni ontvingen maar liefst 7 initiatieven een prijs uit handen van gedeputeerde Staghouwer. Naast Schouwerzijl werden de initiatiefnemers uit Blauwestad (boomgaard), Westerwijtwerd (bijendorp), Slochteren (zonnecollectief), ‘t Zandt (ontdekkingstuin) en Zuidhorn (duurzame hangplek) beloond met een financiële bijdrage en/of coaching. Schouwerzijl stak er bovenuit vanwege hun heldere doel en werkwijze, gedegen en realistische financieringsplan en de combinatie van natuur, milieu en fun. Dat en de grote saamhorigheid in het dorp maken dat de jury het volste vertrouwen heeft in een goed resultaat.

De publieksprijs ging naar de ontdekkingstuin in ’t Zandt. Deze werd door het publiek als meest sympathieke dorpsinitiatief beoordeeld en ging naast de gewonnen coaching ook naar huis met een cheque van € 2.500.

Gedeputeerde Staghouwer kijkt terug op een geslaagde verkiezing. “Het zijn niet alleen de prijswinnaars die geholpen zijn. In aanloop naar de verkiezing zijn bijeenkomsten en workshops georganiseerd om initiatiefnemers te helpen bij het vormgeven van hun plan. Zij kunnen hiermee aankloppen bij andere financiers.” Via de Facebookpagina van de Duurzame Dorpen Verkiezing is het mogelijk de initiatieven op de voet te volgen.

De Duurzame Dorpen Verkiezing is een initiatief van Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Roeg & Roem en Summersalt in samenwerking met de Provincie Groningen.

Op de Facebookpagina van de verkiezing vindt u een fotoverslag van de slotavond.