Samen werken aan beeldschoon water

11 juni 2015

Samen werken aan beeldschoon water

 Aandacht voor water met unieke onderwaterfoto’s

Donderdag elf juni startte de campagne Beeldschoon Water Groningen. Voor de campagne is een serie unieke onderwaterfoto’s gemaakt in diverse beken en waterlopen in de provincie Groningen. Met de campagne vragen de waterschappen Hunze & Aa’s en Noorderzijlvest, de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen aandacht voor waterkwaliteit. Bovendien is het een oproep aan iedereen om ons water schoon te houden.

Reizende fototentoonstelling
Voor Beeldschoon Water reist een fototentoonstelling de provincie rond, hangt een groot fotodoek met een kikker onder de Emmabrug en staan op toeristische locaties in de provincie informatieborden met de onderwaterfoto’s. Van de foto’s zijn ook ansichtkaarten gemaakt die vanaf 20 juni gratis af te halen zijn bij bibliotheken, VVV’s en diverse toeristische punten in de provincie.

Onthulling fotodoek
Om de aftrap te vieren voeren de samenwerkende organisaties donderdag 11 juni met genodigden op het vlaggenschip van de provincie: de Voorwaarts Voorwaarts. Bij de onthulling van het fotodoek onder de kleine Emmabrug is Beeldschoon Water officieel geopend. Bovendien werd de expositie geopend in het gemeentegebouw aan het Gedempte Zuiderdiep 98 te Groningen. Daar zijn de foto’s nog tot en met 10 juli te bewonderen.

Samen werken aan water
De afgelopen jaren hebben de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en de gemeente Groningen zich ingespannen om de waterkwaliteit flink te verbeteren. Maar hoe ziet het leven onder water er eigenlijk uit? Beeldschoon Water brengt dit schitterend in beeld. De tientallen waterplanten, waterdieren en onderwaterlandschappen op de foto’s illustreren het bijzondere verhaal. De campagne vraagt tevens aandacht van de Groningers om mee te helpen het water schoon te houden.

Kijk voor alle informatie, expositiedata en foto’s op beeldschoonwater.nl.