Het regent tonnen in Ten Boer en Groningen

9 februari 2017

Het regent tonnen in Ten Boer en Groningen

Inwoners uit de gemeente Ten Boer en Groningen hebben in 2016 meer dan 300 regentonnen aangeschaft via de Regentonnenkortingsactie van de gemeente Ten Boer en de gemeente Groningen. De gemeentes bieden per ton € 17,50 korting. Door het grote succes wordt de actie nu verlengd tot eind 2017.

Waarom een regenton?
Met een regenton wordt regenwater gemakkelijk opgevangen en opgeslagen. En is er altijd voldoende water voor de planten in je tuin. Het is gratis en bovendien kalkvrij, dus ook heel geschikt voor het lappen van de ramen!

Operatie Steenbreek
De gemeentes ondersteunen met de kortingsbon de doelen vanuit Operatie Steenbreek. Dit onttegelingsproject is een samenwerking van verschillende Nederlandse gemeentes om verdere verstening van de Nederlandse tuinen tegen te gaan. Steeds vaker ontstaan in de stad namelijk problemen met de afwatering, waardoor bijvoorbeeld kelders onderlopen. Een groene tuin én natuurlijk een regenton zorgen ervoor dat niet al die regenbuien door het riool hoeven worden opgevangen.

Ook aan de slag?
Een gemengd gezelschap ambassadeurs komt in 2017 in de stad Groningen in actie namens Operatie Steenbreek. Van 16 – 19 februari op de Tuin & Sfeer Beurs in Martiniplaza en tijdens een festival dat zij organiseren in mei. Daarnaast verschijnt er mei een televisieserie op Oog waarin onder andere tuinen worden onttegeld.

Kijk op hier voor meer informatie over het vergroenen van je tuin en acties van Operatie Steenbreek Groningen.