Première van de film Oerboeren

Oerboeren van het Westerkwartier

Première van de film Oerboeren

Op dinsdagavond 5 april stroomde de filmzaal in de Postwagen te Tolbert vol voor de première van de film Oerboeren van het Westerkwartier, die Jasper Tiemens (NMG) en Tom Tieman (filmmaker) maakten over de landbouw van weleer in het zuidelijk Westerkwartier. Hiervoor interviewden ze zeven hoogbejaarde gepensioneerde ‘oerboeren’. Op donderdag 9 juni is er een vertoning in Forum Groningen, inclusief een programma. Bekijk hier alle info op de Groene Agenda.

6 april 2022

De première werd georganiseerd in samenwerking met het programma Westerkwartier Natuurinclusief. Na de film was er gelegenheid om na te praten en ging voorzitter Irene van Dorp (Westerkwartier Natuurinclusief) met de zaal in gesprek over de landbouw van toen, nu en de toekomst.

(tekst loopt door onder de foto’s)

6 april 2022

Hoe ziet het landbouwbedrijf van de toekomst in het Westerkwartier er eigenlijk uit? Er was overeenstemming in de zaal over het feit dat er waarschijnlijk nog wel meer boerenbedrijven zullen verdwijnen uit het landschap. Ook werd gesteld dat het bedrijf van de toekomst waarschijnlijk diverser is en dat er gezocht moet worden naar de balans tussen het ‘werken met de natuur’ en een goed verdienmodel.

Filmvertoningen en tentoonstelling
De film zal de komende tijd nog in diverse dorpshuizen in het Westerkwartier worden vertoond. 9 juni volgt er nog een vertoning in het Groninger Forum, in combinatie met een programma. In de zomer volgt nog een tentoonstelling in het Museum Wierdenland.

Een trailer van de film is hier te zien:
(Tekst loopt door onder de video)

Zelf organiseren
Dorpshuizen of verenigingen die naar aanleiding van dit bericht interesse hebben om een vertoning te organiseren kunnen contact opnemen met Jasper Tiemens.

Foto’s
Onderaan dit bericht zijn de foto’s te vinden die tijdens de bijeenkomst zijn gemaakt.

 

 

 

 

 

Neem voor vragen gerust contact op met Jasper Tiemens

Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr