Praat mee over megastallen op netwerkavond

15 april 2013

Praat mee over megastallen op netwerkavond

Woensdagavond 24 april organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen een netwerkavond over de landschappelijke inpasbaarheid van megastallen. Tijdens deze avond willen we met onze achterban een begin maken aan een gezamenlijk standpunt over dit onderwerp.

De agrarische sector is snel aan het veranderen. Veel landbouwbedrijven verdwijnen, en de landbouwbedrijven die overblijven breiden vaak uit. Bouwblokken en stallen worden groter. Dit heeft invloed op ons landschap en onze natuur in Groningen.

Onlangs heeft de provincie besloten boerenbedrijven meer ruimte geven, door de maximale bouwblokgrootte uit te breiden tot 4 hectare. Aanvragen van megastallen zijn door de provincie goedgekeurd. Dit leidde zelfs tot het vertrek van GroenLinks uit het provinciebestuur.

Kortom, er is veel over dit onderwerp te doen. Daarom organiseren wij op woensdag 24 april een netwerkavond over dit onderwerp. De avond start met sprekers Theo Hoek (adjunct-directeur bij Libau) en Pier Bosch (Bond Heemschut), waarna er tijd is om met elkaar in discussie te gaan over de juiste aanpak van deze ontwikkeling:

Hoe creëren we een win-winsituatie waarin een mooi Gronings landschap hand in hand gaat met een sterke agrarische sector? We bespreken het graag met u op 24 april.

Praktische informatie
De avond vindt plaats op woensdag 24 april van 19.30 uur – 22.00 uur. U bent vanaf 19.00 uur welkom in ons pand: Zuiderpark 16, 9724 AG Groningen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@nmfgroningen.nl onder vermelding van uw naam en ‘bijeenkomst megastallen’. Deelname is gratis.