Postcodeloterij steunt ons opnieuw

17 februari 2011

Postcodeloterij steunt ons opnieuw

Naast de bijdrage die de Natuur- en Milieufederaties uit het Droomfonds voor het nieuwe energiebedrijf We Generate ontvangen, krijgen ze nog eens 2.250.000 euro van de Postcode Loterij voor hun werk in de provincies.

Dat maakte de grootste goededoelenloterij van Nederland bekend tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala in museum Singer Laren. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was als speciale gast aanwezig op het Goed Geld Gala en sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk.

In totaal keert de Nationale Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van 270 miljoen euro uit aan 83 goededoelenorganisaties. Het totaalbedrag dat de Nationale Postcode Loterij in haar 21-jarig bestaan heeft uitgekeerd, doorbreekt daarmee de grens van 3 miljard euro.

Door mee te spelen met de Postcode Loterij doneren 2,5 miljoen Nederlanders rechtstreeks aan goede doelen. Van de loterijopbrengsten gaat namelijk vijftig procent naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Door de groei van de Postcode Loterij in 2010 is het dit jaar mogelijk om meer goededoelenorganisaties te steunen en extra bijdragen uit te keren aan de huidige meerjarige begunstigden.