Postcode Loterij schenkt 2,25 miljoen euro aan de Natuur en Milieufederaties

16 februari 2018

Postcode Loterij schenkt 2,25 miljoen euro aan de Natuur en Milieufederaties

De Natuur en Milieufederaties hebben 15 februari tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré een cheque van 2,25 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. “Hier zijn we ontzettend blij mee”, aldus netwerkdirecteur Annie van de Pas. “Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij mogen wij sinds 1996 rekenen op een structurele bijdrage. Dat is enorm belangrijk voor ons werk aan mooie en duurzame provincies, schone energie, gezond voedsel en een mooie natuur. Met dit mooie bedrag kunnen we weer veel extra meters maken.”

Ook andere goede doelen waren winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar verdeelt. Dankzij de loterijdeelnemers ontvangen 112 goededoelenorganisaties die werken aan een betere wereld een financiële bijdrage. Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak de aanwezigen toe. Toptennisser en filantroop Rafael Nadal was namens zijn Rafa Nadal Foundation aanwezig.

Leonardo DiCaprio spreekt klimaatzorgen uit

DiCaprio sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen.

DiCaprio: “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.”

Recordbedrag voor goede doelen

Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.
Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.