Paarden promoten planten

9 juni 2016

Paarden promoten planten

Zaterdag 11 juni trekt Michiel Coesèl met paard en wagen door de stad om klimplanten en geveltuinen te promoten. De gemeente Groningen wil daarmee de stad vrolijker en gezonder maken. Ter plekke kunnen planten worden gekocht en informatie worden verkregen.

Waarom geveltuinen

Het is goed om ook jezelf eens in de bloemen te zetten, bijvoorbeeld met een geveltuin. Geveltuinen trakteren je op bloemen, geuren en vrolijk getjilp. Groen brengt rust en opgewektheid. Wat wil je nog meer bij thuiskomst?

Geveltuinen doen ook wat met de straat. Ze zorgen voor kleur en een aangenaam straatbeeld. Vlinders, vogels en bijen vinden er een schuilplaats. Buren praten met elkaar over hun tuintje. Je huis én je straat zoemen van leven!

Gezonde stad
Geveltuinen zorgen ook voor een gezondere stad: meer groen zorgt voor een schonere lucht, minder hitte in de zomer en minder water- en geluidsoverlast. Regenwater kan nu gewoon de grond intrekken en komt dus niet in het riool terecht: álle kleine tuintjes helpen!

Operatie Steenbreek
De uitvoering van deze actie is in handen van Ecologisch hoveniersbedrijf Michiel Coesèl www.ecohovenier.nl en een initiatief in het kader van Operatie Steenbreek, een landelijke campagne om bewoners te enthousiasmeren hun tuin te vergroenen en waarvan de gemeente Groningen een van de deelnemende gemeentes is.

Meer informatie op de Facebookpagina ‘Operatie Steenbreek Groningen’ en www.nmfgroningen.nl/tuinieren.