Oproep voor een nieuwe stadsvogeladviseur in Groningen

7 augustus 2024

Oproep voor een nieuwe stadsvogeladviseur in Groningen

Maricée ten Bosch is in de stad Groningen ruim 15 jaar actief geweest als stadsvogeladviseur voor Vogelbescherming Nederland (VBN) en wil nu graag het veertje doorgeven. Misschien iets voor jou?

Maricée: ‘Ik heb het met veel plezier gedaan en vond het fijn dat ik op deze manier een bijdrage kon leveren aan een groenere en betere wereld. Hoe klein soms ook, het doet er toe. Het werk is heel divers: inwoners kunnen je vragen om advies over nestkasten, wat te doen met een jonge vogel die uit het nest is gevallen of over werkzaamheden van bijvoorbeeld een woningbouwvereniging tijdens het broedseizoen. Je hebt contact met de stadsecologen om mee te denken over inrichtingsplannen voor de stad, over vergroening, over het Stadspark. En met woningcorporaties. Je kunt ook zelf contact zoeken met bijvoorbeeld projectontwikkelaars en vragen naar hun plannen voor natuurinclusieve bouw. Of je begint zelf een project, zoals ik eens deed door samenwerking te zoeken met Minerva wat resulteerde in nestkasten voor de huismus in de Mussengang in Groningen.

Nestkasten voor huismussen aan muur in de Mussengang in Groningen, foto Willy Sjaarda

Vogelbescherming zorgt goed voor haar vrijwilligers, geeft ‘tools’ en ondersteuning, je wordt gezien en gewaardeerd. Er zijn tal van collega’s door het land waarmee je contact hebt in een groeps-app en je ontmoet elkaar minstens eens per jaar in het kantoor van VBN in Zeist.’

Interesse?

Mocht je interesse hebben in deze functie, naam dan contact op via de website van Vogelbescherming Nederland. Daar vind je ook meer informatie over de functie. Mocht je meer willen weten van Maricée Ten Bosch, dan kan dat via zwerfvogel.nl.

Tags: