Op naar een duurzame school!

15 december 2011

Op naar een duurzame school!

Hoe verduurzaam je je school? Met deze vragen gingen brugklassers van het Zernike College dit jaar in concreet aan de slag. Ze werden hierbij begeleid door het IVN Consulentschap Groningen en de Natuur en Milieufederatie.

In een aantal “speed dates” met bedrijven hebben de leerlingen gewerkt aan uiteenlopende ideeën om de school te verduurzamen. Op 28 april werden deze ideeën gepresenteerd aan ouders en docenten. Een jury, bestaand uit leden van de deelnemende bedrijven, leraren van school en een medewerker van de Natuur en Milieufederatie verkozen het plan om een schoolmoestuin te starten, als beste.

De afgelopen maanden vond de tweede ronde plaats, ditmaal met de opdracht de schoolkantine te verduurzamen. De jury had er een hele kluif aan om de goed doordachte ideeën van acht groepjes leerlingen te beoordelen en hier een winnaar uit aan te wijzen. Zij besloot daarom dan ook om de prijs – een waardecheque van €3000,- – uit te reiken aan twee groepjes leerlingen:

Twee winnaars
Jada Tijssen, Anouk Abbingh, Miriam Postema en Renske de Jong vielen in de prijzen met hun plan voor fairtradeproducten in de kantine. Zij moeten de prijs delen met Maud Vegelin, Eva Hesseling, Sanne Tervoort en Meike van der Wijk door hun goed uitgewerkte plan om de kantine duurzamer te verlichten en afval gescheiden in te zamelen.