Oogstfeest Appel en Peer

21 september 2011

Oogstfeest Appel en Peer

Groningen is dit jaar de Hoofdstad van de Smaak.  De Natuur en Milieufederatie Groningen, Landschapsbeheer en ’s Heeren Loo sluiten zich daar graag bij aan en organiseren op vrijdag 30 september van 11.00 uur tot 17.00 uur het Oogstfeest Appel en Peer.

Het Oogstfeest Appel en Peer wordt gehouden op het sfeervolle terrein van dagbestedingscentrum ’t Palet in Zuidwolde.

Sap van eigen oogst
Op het oogstfeest komt de Mobipers langs. Deze grote mobiele persmachine, perst het fruit van fruitboomeigenaren uit de provincie tot heerlijk houdbaar sap. De Mobipers is al helemaal ingepland met afspraken. Zonder afspraak is het daarom niet meer mogelijk nog sap te laten persen. Voor iedereen die geen eigen fruit kan laten persen, is er ook sap te koop.

Streekmarkt en activiteiten
Behalve de Mobipers is er een gezellige streekmarkt, waar voedselproducenten uit Groningen hun producten presenteren. Daarnaast zijn er verschillende informatieve stands. Hier kunt u advies inwinnen over tuinieren, moestuinen, fruitbomen en duurzaam leven. Ook zijn er pomologen aanwezig die de appelrassen uit uw tuin kunnen identificeren (vijf stuks fruit per soort meenemen). ’t Palet exposeert werk van hun cliënten, er is live muziek en Landschapsbeheer verloot een appelboom.

Tot slot zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zoals zelf meel malen, broodjes bakken, kruidenboter maken en appelhappen!

Route
Fiets: Vanuit Beijum via Beijumerweg naar Zuidwolde fietsen. In Zuidwolde de brug oversteken,  de tweede rechts afslaan naar de Noordwolderweg (rotonde oversteken en weg vervolgen). U vindt ’t Palet na 100m aan uw rechterhand.

Auto: Vanuit de stad Groningen: Op de N361 afslaan naar de Groningerweg, deze weg volgen en bij rotonde derde afslag nemen. U vind ’t Palet na 100m rechts. Parkeren kan langs de Noordwolderweg.

Meer informatie
Kijk voor uitgebreide informatie over het Oogstfeest Appel en Peer op onze Groene Agenda.