Oogstfeest Appel en Peer succes

2 oktober 2011

Oogstfeest Appel en Peer succes

Landschapsbeheer, de Natuur en Milieufederatie Groningen en ’s Heeren Loo organiseerden op vrijdag 30 september het Oogstfeest Appel en Peer op het sfeervolle terrein van dagbestedingscentrum ’t Palet in Zuidwolde. Het oogstfeest was een van de activiteiten in het kader van ‘Groningen, Hoofdstad van de Smaak.

oogstfeest-appel-peerDe hele dag was het een komen en gaan bij de mobiele fruitpers, de Mobipers. Behalve het fruit van de Freylemaborg is ook veel fruit van particulieren door de pers gegaan. Tientallen mensen brachten hun eigen appels mee. In totaal werd van appels appelsap gemaakt. Een aantal mensen kwam ook te weten welk soort appel ze nu eigenlijk in de tuin hebben staan, na advies van een pomoloog.

Landschapsbeheer verlootte een appelboom die is gewonnen door de ZML-school de Wingerd aan de Reggestraat in Groningen. De boom krijgt een mooie plaats op het schoolplein.

De streekmarkt en tentoonstelling van producten van Het Palet zijn goed bezocht en aan het einde van versterkte een saxofoonkwartet de zonnige sfeer. De kinderen konden zelf meel malen en daar broodjes van bakken. Ook konden zij helpen bij het maken van vers appelsap, dat ze daarna mochten proeven.Het was een mooie, zonnige en fruitige dag, die volgens de organisatoren voor herhaling vatbaar is.

Contactpersoon: Kristin Wijnja (k.wijnja@nmfgroningen.nl)