NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
NMG feliciteert NLD Energie met leveringsvergunning

NMG feliciteert NLD Energie met leveringsvergunning

LOGO NLD EnergieOp 2 april ontving Coöperatieve Vereniging Noordelijk Lokaal Duurzaam Energie (NLD Energie) een vergunning voor het leveren van gas en elektra aan particulieren. Hiermee zijn zij de eerste coöperatie in Nederland met deze status als energieleverancier. Goed nieuws voor alle lokale energie-initiatieven in Noord-Nederland.

Door de leveringsvergunning wordt NLD Energie een volwaardig energiebedrijf dat energie en diensten kan leveren aan de leden van bij haar aangesloten coöperaties. De winsten die het energiebedrijf maakt vloeien terug naar de coöperaties. De coöperaties kunnen hiermee sociaal duurzame projecten opstarten in hun omgeving. Binnenkort zal NLD energie haar tarieven bekendmaken. Dat gebeurt via de website nldenergie.org. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden waaronder lokale initiatieven zich kunnen aanmelden.

De Natuur en Milieufederatie Groningen begeleidt deze lokale initiatieven en/of coöperaties met het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts. Dit Servicepunt geeft onafhankelijk advies en biedt kennis over de mogelijkheden om een lokaal duurzaam energie-initiatief op te zetten en uit te voeren. ‘We hebben een groot netwerk, gedegen kennis, voldoende ondersteuningsmogelijkheden en weten goed wat er in de provincie speelt om initiatieven verder op weg te helpen,’ aldus Carlien Hoedemaker-Bos.


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF