Netwerkbijeenkomst Boeren met Bomen en Struiken

Boeren met Bomen en Struiken

Ben je boer in Friesland, Groningen of Drenthe? En ben je geïnteresseerd in agroforestry?

Ben je boer in Friesland, Groningen of Drenthe? En ben je geïnteresseerd in agroforestry of misschien zelfs al actief aan de slag met bomen en struiken op je bedrijf? Dan nodigen we je van harte uit voor de netwerkbijeenkomst op 13 april 2023!

28 maart 2023

Wat gaan we doen?

In de ochtend neemt onderzoeker Evert Prins van het Louis Bolk Instituut ons mee in een introductie over agroforestry en waar je allemaal tegenaan kunt lopen op het gebied van wet- en regelgeving. Vragen over regelgeving rondom bomen op landbouwgrond, mestplaatsing, bomen in open landschap, bestemmingsplannen, en gecombineerde opgaven worden verduidelijkt tijdens de kennisdeling in de ochtend.

In de middag krijgen we een toelichting van Heleen van Kernebeek van Wageningen Universiteit & Research op het PPS project Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit. Heleen gaat ook in op de algemene functies van agroforestry voor voedselproductie.

Tenslotte gaan we interactief aan de slag met de generieke ontwerpen van agroforestry voor melkveehouderij die in de PPS ontwikkeld zijn.

Er zijn 20 plaatsen beschikbaar voor onze netwerkbijeenkomst, dus meld je snel aan. Vol = vol!

Locatie

Mts De Jong
Adres: Alde Bayumerdyk 4, 8841 KE Baaium

Programma

Het programma duurt van 9.30 uur tot ongeveer 15.30 uur. Je kunt het hele dagprogramma aanwezig zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen het ochtend- of middagprogramma te volgen. Voor iedereen die het hele programma aanwezig is, verzorgen wij een lunch.

9:45- 10:00: inloop met koffie en thee

10:00 – 10:15: welkom en introductie door Janny Postma, projectleider Duurzame Landbouw Friese Milieu Federatie

10:15- 12:00: wet- en regelgeving door Evert Prins, onderzoeker Louis Bolk Instituut

12:00-13:00: lunchpauze en bezichtigen voederhaag

13:00-14:00: toelichting PPS Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit en de regulerende functies van agroforestry voor voedselproductie door Heleen van Kernebeek, onderzoeker Wageningen Livestock Research.

14:00 – 14:15: koffie- en theepauze

14:15 – 15-25: generieke ontwerpen voor agroforestry voor de melkveehouderij. Interactieve sessie door Heleen

15:25 – 15:30: samenvatting en Afsluiting

15:30: einde programma

Aanmelden

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij deze netwerkbijeenkomst, maar sluit je wel graag aan bij de volgende? Kijk dan voor meer informatie op de projectpagina van onze Friese collega’s. Hier kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven van dit kennisprogramma.

 

Tags:

Neem voor vragen gerust contact op met Jasper Tiemens

Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr