Natuurwerkdag Suikerunieterrein

19 oktober 2011

Natuurwerkdag Suikerunieterrein

Na het flinke snoeiwerk, dat we samen met een aantal Groninger natuur-organisaties dit voorjaar hebben uitgevoerd, willen we ook dit najaar met een grote groep mensen stevig aan de slag bij de oude vloeivelden van het voormalige Suikerunie-terrein.

suikerunie

Op zaterdag 5 november gaan we bezig daar het opschot van bomen en struiken weg te halen. Gebeurd dit niet dan verruigt het gebied binnen de kortste keren en raken we een aantal zeer bijzondere broedvogels kwijt.

Bovendien laten we zo aan de gemeente Groningen en andere partijen zien dat wij, de natuurliefhebbers van de stad Groningen, dit gebied een zeer warm hart toe dragen. Niet onbelangrijk nu op 30 november het indienen van plannen voor het terrein sluit en in januari de winnaars van de prijsvraag bekend worden gemaakt.

Wat is er nou mooier dan in je directe omgeving te werken in en aan de natuur. Eens lekker de handen uit de mouwen te steken voor een waardevol natuurgebied. Daar komt bij dat het ook nog eens een mooie gelegenheid is om dit gebied beter te leren kennen.

We beginnen om 9.00 uur bij de vloeivelden en stoppen omstreeks 13.00 uur met het werk. U hoeft zelf geen gereedschap mee te nemen, daarvoor zorgt Landschapsbeheer Groningen. Ook werkhandschoenen zijn aanwezig, maar eigen handschoenen meenemen kan ook aangenaam zijn. Voor koffie en thee wordt gezorgd, evenals warme soep na afloop.

Het enige wat u hoeft te doen, is te komen in kleren die een scheurtje of een vlekje mogen oplopen.

Geef u dus op via de email bij: gertjanhuiskes@online.nl. Bellen mag eventueel ook: 06 – 2414 9856.

Na opgave krijgt u de plaats door waar we gaan verzamelen.