Natuurwerkdag op Suikerunieterrein

29 oktober 2012

Natuurwerkdag op Suikerunieterrein

Zaterdag 3 november is het weer Natuurwerkdag. Een mooie gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken en het (stedelijke) landschap een opknapbeurt te geven. Zo ook in Groningen op het Suikerunieterrein!

Het voormalige Suikerunieterrein is een natuur- en vogelgebied van formaat dicht bij het centrum van Groningen. Avifauna Groningen, IVN Groningen/Haren, KNNV afd. Groningen, Landschapsbeheer Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen zetten zich al een aantal jaren in voor beheer van dit terrein, dat sinds de stillegging van de Suikerfabriek 3 jaar geleden niet meer plaatsvindt. Daardoor dreigen de randen van de vloeivelden dicht te groeien, terwijl tal van de aanwezige bijzondere vogelsoorten open terrein nodig hebben en dreigen te verdwijnen. Door de Natuurwerkdag op deze plek te organiseren, willen we als natuurorganisaties enerzijds aandacht vragen voor het noodzakelijke beheer van dit terrein, en anderzijds daadwerkelijk bijdragen tot behoud van de unieke natuur.

Wat gaan we doen?
We zagen en snoeien opslag van bomen en struiken die aan de rand van de vloeivelden staan, slepen de stammen op de dijk en leggen ze op takkenrillen. Door de steile randen van de vloeivelden is het een stevige klus die veel handen vraagt. Stevig schoeisel dragen is daarom aan te bevelen. We werken van 9.00 – 13.00 uur. Uiteraard met een koffiepauze. Vervolgens lunchen we met soep en broodjes op de locatie. Onder het werk en de lunch is er ook kans om met elkaar ideeën, vragen of zorgen rondom het groen in de stad te delen.

Meedoen is tevens een uitgelezen kans om in dit normaal gesloten terrein een kijkje te mogen nemen. Dus de verrekijker mag mee!

Praktische informatie
Verzamelen:
Hoogkerk, Oostzijde Johan van Zwedenlaan, ingang eerste toegangspoort links na de brug over het Hoendiep.
Tijd: 09.00 – 13.00 uur, met aansluitend lunch
Opgave is verplicht in verband met catering en gereedschap en kan via deze link.