Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met De Natuur- en Milieufederaties

29 oktober 2015

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met De Natuur- en Milieufederaties

NPL-wij-worden-gesteund-logoDe Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2016 de samenwerking met De Natuur- en Milieufederaties met vijf jaar. Sinds 1996 ontvangen De Natuur- en Milieufederaties jaarlijks 2,25 miljoen euro van de NPL. In oktober is de samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen heeft besloten de samenwerking voort te zetten. Ook in de periode 2016 t/m 2020 ontvangen De Natuur- en Milieufederaties steun voor hun werkzaamheden.

Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij: “De organisatie verbindt, stimuleert en ondersteunt burgers, lokale organisaties en overheden om samen te werken aan duurzaamheid in de provincies. Zo hebben de federaties bijgedragen aan de oprichting en professionalisering van 600 lokale duurzame energiecoöperaties. De NPL vindt het belangrijk dit werk te blijven steunen en kan dat ook dankzij de bijdrage van de 2,5 miljoen betrokken deelnemers.”

Netwerkdirecteur Corinne de Jonge van Ellemeet van De Natuur en Milieufederaties is heel blij met de nieuwe vijfjarige overeenkomst. “Het partnerschap met de Nationale Postcode Loterij stelt ons in staat om met talrijke projecten in onze 12 provincies te werken aan een mooi en duurzaam Nederland. We bedanken de 2,5 miljoen deelnemers aan de loterij voor hun voortdurende steun.