Nachtburgemeester wil sterren zien!

16 oktober 2013

Nachtburgemeester wil sterren zien!

Chris Garrit is sinds 2011 nachtburgemeester van Groningen.  Hij zet zich in voor cultuur en het bevorderen van het nachtleven. Ook promoot de nachtburgemeester de Groninger nacht in de rest van Nederland. Chris woont al ruim dertig jaar in Groningen en is al jarenlang actief in de Horeca, onder andere als DJ, adviseur en programmeur. Als geen ander kent hij het bruisende nachtleven van Groningen. Daardoor is hij in staat om bruggen te slaan tussen  verschillende groeperingen die ieder eigen belangen hebben bij de nachten in Groningen. 

Volgens Chris zijn de Groninger nachten een landelijk fenomeen. Groningen staat landelijk goed bekend als het gaat om de lange nachten in de zin van het oneindig uitgaan. Daarnaast is Groningen een stad met talloze evenementen en festivals waar de Groningers zuinig op moeten zijn.

De nachtburgemeester is van mening dat zijn activiteiten niet haaks staan op het doel van de Nacht van de Nacht, namelijk het onder de aandacht brengen van de gevolgen van lichthinder. “Vanuit het donker is er enkel een ding zichtbaar. Dat is het licht. We hebben juist de duisternis nodig om mooie dingen te kunnen zien.  Zonder duisternis kan het nachtleven niet meer bruisen. Een goede reden om ervoor te zorgen dat duisternis zoveel als mogelijk wordt gehandhaafd en gestimuleerd. Daarnaast kijk ik elke nacht zover als ik kan naar boven. Zie graag sterren en planeten in al haar verschijningsvormen”.

Voor de komende Nacht van de Nacht zet onze nachtburgemeester zich dan ook graag in. “Ik heb alle nachtburgemeesters van Nederland en België aangesproken om mee te doen. Ik hoop zo dat in de steden waar mijn collega’s actief zijn de nacht weer een echte nacht kan zijn”. Tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober wordt het  jaarlijkse nachtburgemeestercongres gevierd, ditmaal in Den Haag. “Natuurlijk zullen wij ook even stilstaan bij deze geweldige nachtelijke actie!”