Nacht van de Nacht: verslag Oldambt

14 november 2017

Nacht van de Nacht: verslag Oldambt

Ook de Nacht van de Nacht 2017, die op 28 oktober was ondanks het stormachtige weer, wederom goed bezocht. Dti jaar een verslag van de succesvolle Nacht van de Nacht in het Oldambt.

Door Aartjan Langbroek:

De Nacht van de Nacht in het Oldambt bestond uit een fietstocht vanuit Winschoten en een boottocht vanuit Midwolda naar het havenkwartier in Blauwestad. Met gedichten, zang, dans en een sterren- en planetenverhaal werd de avond ingevuld.

Door het slechte weer kwamen velen met de auto, of waren al aanwezig in havenrestaurant Azzurro om er van een heus Nacht van de Nacht-diner te genieten.

Tijdens de fietstocht onderzochten we de effecten van kunstlicht in het donker. De boottocht werd opgeluisterd door Cees Stolk met verhalen over de streek.

Het leek bar weer te worden met stormachtige wind en regen. Dat kwam uit! In restaurant Azzurro werden we opgewacht. Wethouder Laura Broekhuizen leidde de avond in, Anke Kraster droeg een gedicht en voor Kira Dekker zong een lied.

We hadden het evenement vervolgens gepland in de Wilgenborg, 10 minuten lopen. Echter, het open karakter van de nog niet volgroeide Wilgenborg, een levend bouwwerk van wilgen, dreigde  roet in het eten te gooien: de elementen zouden ons danig parten spelen. Daarom maakten we gebruik van de circustent van Bossle, die daar juist waren neergestreken. Een uitkomst!

In de tent kregen wederom een gedicht van Anke Kraster, een lied van Kira Dekker, een dans door leerlingen van de dansafdeling van Kunstencentrum de Klinker en een sterrenverhaal door Aart Jan Langbroek.

Na een sfeervolle bijeenkomst in de circustent terug naar Azurro om te genieten van een drankje.

Nacht vande Nacht Oldambt wordt georganiseerd door de gemeente Oldambt, in samenwerking met de Club Oldambtster Groen, de KNNV Oost-Groningen (Veldbiologie), IVN-Bellingwedde,  Kunstencentrum de Klinker en “Azzurro eten & drinken”.

Tags: