MEAL & MOVIE in RKZ-BIOS

10 september 2012

MEAL & MOVIE in RKZ-BIOS

Diner met regionale producten en vertoning docu ‘Smakelijk Eten’

De eerste week van oktober is het weer Week van de Smaak. Een jaarlijks evenement waarin gezonde en eerlijke voeding centraal staat, met nadruk op ambachtelijke, seizoensgebonden, duurzame en streekgebonden producten. In de opmaat naar deze week organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen op zondagavond 30 september in samenwerking met de vernieuwde RKZ Bios een Meal & Movie-avond.

RKZ-kok Nik Duursma zal voor 50 personen een heerlijk 3-gangen-diner bereiden met uitsluitend regionale biologische producten. Aansluitend wordt de spraakmakende documentaire “Smakelijk Eten” vertoond. In deze documentaire gaat Walter Grotenhuis op zoek naar de herkomst van drie producten: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en sperzieboontjes uit Kenia.  Parallel zien we hoe deze producten worden bereid in een diner voor een personeelsfeestje. De film werpt de vragen op: Wat betekent ons voedsel eigenlijk voor ons? En welke invloed heeft het voedsel op de mensen die het verbouwen en hun leefomgeving?

De Natuur en Milieufederatie werkt samen met de gemeente Groningen aan de “Eetbare Stad”, waarin bewustwording over de herkomst van ons voedsel en het zelf verbouwen van voedsel in de stad centraal staan. Samen met het Regiobureau Groningen-Assen is bovendien deze zomer de Regionale Smakenkaart gelanceerd, een Google-groeikaart met adressen van streekmarkten en van voedselproducenten die hun waren lokaal en regionaal afzetten, zie www.nmfgroningen.nl/regionalesmakenkaart. Tijdens het diner zullen een aantal producten van boeren en tuinders die op deze kaart staan, worden gebruikt.

Praktische informatie
Mee-eten? Geef je snel op! We bereiden het diner graag in de juiste hoeveelheden. Stuur een mailtje naar eetbarestad@nmfgroningen.nl. Je kunt je tot uiterlijk 25 september opgeven voor zowel het eten als de film. Dit in verband met de inkopen. Ook voor meer informatie kun je hier terecht. Geef je naam en of je vlees of vegetarisch wilt eten.

Kosten: €7,- voor het diner en €6 voor de film!
Zaal open om 18.45 uur, start diner 19 uur
20.30uur start film, met een korte inleiding.