Mark Rutte ontvangt prachtige verzameling groene valentijnskaarten

15 februari 2012

Mark Rutte ontvangt prachtige verzameling groene valentijnskaarten

Namens veertien natuur-, milieu- en dierenbeschermings-organisaties, waaronder De Natuur en Milieufederaties, overhandigden Godelieve Wijffels, directeur Natuur en Milieu Overijssel, Leonie Vestings, directeur Alle wilde dieren de tent uit en Maartje Maas, communicatiemedewerker WSPA op 14 februari drieduizend valentijnskaarten aan Nia Palli, chef protocol van minister-president Mark Rutte. Uit het hele land reageerden mensen op de oproep om Mark Rutte op Valentijnsdag te verrassen met groene valentijnskaarten.

De initiatiefnemers vinden, samen met de kaartschrijvers, dat het natuurbeleid van Mark Rutte en zijn kabinet wel wat meer mag getuigen van liefde voor de natuur. Het leverde een kleurrijke verzameling valentijnskaarten op met verhalen waaruit passie, liefde, verwondering en zorg voor de natuur spreekt.

Bijvoorbeeld een mooie kaart met daarop twee eekhoorns: ‘Natuur is essentieel, natuur is een wonder, natuur is schoonheid. Ik wil je vragen net zo goed voor haar te zorgen als voor de centen van dit land’. Een kaart met een boomkikker uit Groningen: ‘Mijn grote liefde is de natuur. Maar helaas wordt deze ‘Valentijn’ met het huidige kabinetsbeleid steeds onbereikbaarder’. Een echte valentijnskaart uit Overijssel: ‘Lieve Mark, doe je uiterste best als premier van alle Nederlanders om de natuur te laten bloeien. Laat de natuur niet over aan ijskonijnen, maar laat je hart spreken’.

Pittige boodschap in een hartelijke verpakking
Daarnaast is er zorg en onvrede over het huidige natuurbeleid en de nieuwe Wet natuur van staatssecretaris Bleker. Met de nieuwe Wet natuur, die in het voorjaar bij de Tweede Kamer wordt ingediend, zet de afname in biodiversiteit zich verder voort en is de kans op onomkeerbare schade aan natuur levensgroot. Met gesprekken, onze bijdragen aan de consultatieronde en publieksacties blijven we uitdragen dat de wet niet goed is voor Nederland en terug moet naar de tekentafel. De Groene Valentijnsactie geeft lucht aan deze onvrede, maar dan in een hartelijke verpakking.

Deelnemende organisaties
De Natuur en Milieufederaties, Wilde dieren de tent uit, IVN, de 12 landschappen, WSPA (World Society for the Protection of Animals), Natuurmonumenten, Milieudefensie, Bont voor dieren, Faunabescherming, KNNV, RAVON, Zoogdiervereniging, Stichting Aap en de Vlinderstichting.