Lokaal aan de slag met energie en voedsel

1 april 2014

Lokaal aan de slag met energie en voedsel

Workshops vanuit Duurzame Dorpen Verkiezing 2014

Een goed idee, en dan? Waar moet je beginnen? Hoe krijg je je dorpsgenoten enthousiast? En hoe geef je de begroting vorm? Tijdens workshops over energie en voedsel kun je jouw vragen voorleggen aan een groep (ervarings)deskundigen. Zij helpen om je plan een stap verder te brengen. De workshops zijn gericht op energie en voedsel, maar er is ook genoeg te halen voor initiatiefnemers van andere duurzame plannen.

Groningen zit vol enthousiaste, duurzame initiatiefnemers. Dat blijkt ook uit de inspiratiebijeenkomsten die we eerder deze maand organiseerden. Maar we merken ook dat mensen worstelen met praktische vragen, voordat ze aan de slag kunnen. Tijdens de workshop helpen we je daarom verder. We hebben thematafels ingericht waar (ervarings)deskundigen je vragen beantwoorden over het betrekken en betrokken houden van dorpsgenoten, communicatie, het verkrijgen van financiering, zonnepanelen, moestuinieren en het doen van onderzoek. Zij denken gericht met je mee en geven tips zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

Aan het eind van de avond beschik je over voldoende ingrediënten voor een mooi plan. En wie weet win je ook nog eens € 5.000 en professionele coaching om het uit te voeren!

De workshops vinden plaats op:

  • Workshop Voedsel woensdag 9 april in Multifunctioneel Centrum Foxhol vanaf 19.30 uur
  • Workshop Energie woensdag 16 april in Multifunctioneel Centrum Foxhol vanaf 19.30 uur
    Deze workshop organiseren we i.s.m. het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts

Aanmelden>>

Duurzame Dorpen Verkiezing 2014
Wat ga jij doen om jouw dorp of buurt duurzamer en leefbaarder te maken? Dien je plan in voor de Duurzame Dorpen Verkiezing en maak kans op € 5.000 en professionele coaching om deze uit te voeren! Meer informatie over de verkiezing, het aanmeldformulier en voorwaarden om deel te kunnen nemen vind je op www.duurzamedorpengroningen.nl.

 

Foto thumbnail: Atsje Straatsma