Livestream laatste Nacht van het Wad 2021

Livestream laatste Nacht van het Wad 2021

Tijdens de laatste Nacht van het Wad van 2021 vond naast een aantal fysieke activiteiten een interessante livestream plaats. Mensen die graag naar een fysieke activiteit wilden, konden een wadlooptocht in het donker maken, een volle maanviering bijwonen of een glow-in-the-dark-wandeling maken. Voor de mensen die liever thuis bleven, was er een livestream georganiseerd met twee presentaties.

20 december 2021

Richard Boerop van Clafis Ingenieus ging in op het nut en de noodzaak van verlichting én donkerte. Een van de vragen die aan de orde kwamen in deze presentatie was waarom we ons niet prettig voelen bij weinig koel wit. Het verhaal van Alex Hin van de Rijksuniversiteit Groningen ging over sterrenkijken in het verleden en de toekomst.

Doel van de livestream was om ook middels deze weg het belang van donkerte te onderstrepen, in dit geval door middel van kennis over aanverwante onderwerpen. De livestream is terug te zien via de link op deze pagina.

Data om te onthouden
Nog een aantal data om alvast in je agenda te zetten! Op zaterdag 19 maart 2022 – aan het begin van de lente – én op zaterdag 21 december 2022 – het begin van de winter – organiseren we weer een livestream of fysiek evenement.

Met de wandeling ‘Ontwakend Landschap’ rond de langste dag lopen we ’s ochtends vroeg de zon tegemoet op zaterdag 18 juni 2022.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste activiteiten van Nacht van het Wad, volg ons via de socials. Je kunt je vragen mailen naar info@nachtvanhetwad.nl.

Donkerte van de Wadden
Nacht van het Wad is een deelproject binnen het programma Donkerte van de Wadden. Dit programma heeft als doel bewoners, recreanten en toeristen de duisternis van het Waddengebied te laten ervaren en nieuwe rustzoekende toeristen naar de waddenkust te trekken. Met behulp van belevingsplekken en jaarrond georganiseerde activiteiten wordt dit gerealiseerd. Onder de noemer Nacht van het Wad worden vier keer per jaar uiteenlopende evenementen georganiseerd langs de waddenkust. Hierbij valt te denken aan nachtwandelingen en -waddenexcursies, diners bij kaarslicht, nachtmuziek, lezingen en workshops.

Nacht van het Wad wordt mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. Kijk voor meer informatie op nachtvanhetwad.nl

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Projectmedewerker Duurzaam Leven; werkdagen: ma, do; wo 13.00-17.30