Laat zien wat Groningen beweegt

9 juli 2015

Laat zien wat Groningen beweegt

Onder het motto ‘Niet scheuren maar verbinden’ brengen twaalf organisaties uit Stad en Ommeland de kracht van Groningen in beeld met de Groninger Scheurkalender 2016. Deze kalender wordt gevuld met inzendingen van Groningers. De Natuur en Milieufederatie Groningen hoopt met uw bijdragen ook de schoonheid van natuur en landschap in Groningen een centrale plek te kunnen geven in de kalender, die in het najaar van 2015 uitkomt.

www.groningerscheurkalender.nl

Meedoen?
Zend dan uw pagina voor de Groninger Scheurkalender 2016 in. Laat in één pakkend beeld, tekst, foto of tekening zien wat u in Groningen zo aantrekt en wat u graag met anderen wilt delen. Wat is mooi, wat ontroert, wat raakt u of maakt u blij? Laat het zien en upload uw bijdrage vóór 1 september via www.groningerscheurkalender.nl

Type bijdrage
Een bijdrage kan bestaan uit foto’s, verhalen, recepten, collages,  tekeningen, citaten, spreuken, slogans, motto’s en gedichten. Jong en oud kan meedoen! Klik bij het uploaden de code Natuur en Milieufederatie Groningen aan. Uploaden kan middels JPG of PDF met een maximale grootte van 8 MB.

We kunnen ons voorstellen dat u een bijdrage wilt sturen namens de organisatie waar u zich voor inzet. De inzendingen worden echter op persoonlijke titel geplaatst, met naam en woonplaats. Het is niet mogelijk organisatienamen te gebruiken in de ondertekening. Toch hopen we dat u uw stem laat gelden en ons weet te verrassen met een creatieve, informatieve of educatieve bijdrage!

Sponsoren
Er zijn nog gesprekken met sponsoren gaande om te kijken of het mogelijk is een gratis oplage van de kalender te verspreiden in de dorpshuizen van het aardbevingsgebied.

Over het initiatief
Groningen wordt getroffen door aardbevingen en komt hiermee regelmatig in het nieuws. Maar Groningen is zoveel méér dan een aardbevingsgebied. Daarom vragen de initiatiefnemende organisaties hun medewerkers, klanten, abonnees, sponsoren, achterban en alle andere Groningers een bijdrage te leveren aan de Groninger Scheurkalender 2016.

Een redactie van de deelnemende organisaties kiest de mooiste 366 (2016 is een schrikkeljaar) inzendingen. De Groninger Scheurkalender is een initiatief van Adfo Movere, Arriva, Erfgoedpartners, Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, RHC Groninger Archieven, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Stavoor, Stichting Oude Groninger Kerken, Universitair Medisch Centrum Groningen, VRIJDAG en Zorg Innovatie Forum.