Laat die duurzame plannen maar komen

17 april 2014

Laat die duurzame plannen maar komen

Win € 5.000 via de Duurzame Dorpen Verkiezing

Woensdag 16 april vond vanuit de Duurzame Dorpen Verkiezing in Foxhol de laatste workshop plaats in een reeks van zeven. Deelnemers met concrete en minder concrete ideeën schoven aan bij de verschillende thematafels om samen met deskundigen hun plan door te nemen en aan te scherpen. Deze plannen dingen straks mee naar de € 5.000 en professionele coaching die de Duurzame Dorpen Verkiezing klaar heeft liggen voor het beste plan. Nog tot 1 juni kunnen plannen worden ingediend via www.duurzamedorpengroningen.nl. De verkiezing is een initiatief van Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Roeg & Roem en Summersalt, in samenwerking met de provincie Groningen.

De Duurzame Dorpen Verkiezing is er voor bewoners van dorpen of buurten in Groningen die samen hun omgeving willen verduurzamen en leefbaarder willen maken. In aanloop naar de verkiezing krijgt u ondersteuning bij de planvorming. Via de workshops of door de vragen rechtstreeks aan ons te stellen via info@duurzamedorpengroningen.nl of op Facebook. We denken mee of zorgen dat uw vraag wordt uitgezet bij de juiste persoon.

Duurzaamheid en leefbaarheid zijn brede begrippen. De workshops lieten zien dat dit ook door de deelnemers op verscheidene manieren wordt ingevuld. Van het aanleggen van een plukbos en het plaatsen van een met duurzame materialen gebouwd moestuinschuurtje tot het collectief leggen van zonnepanelen op de schuur van een boer in de buurt en het isoleren van het dorpshuis om de energierekening te verlagen en het voortbestaan te waarborgen. Allemaal goede voorbeelden van lokale activiteiten die bijdragen aan duurzaamheid en leefbaarheid.

Deelnemen
Deelnemen aan de Duurzame Dorpen Verkiezing kan nog tot 1 juni. Kijk voor de voorwaarden en het aanmeldformulier op www.duurzamedorpengroningen.nl of volg de verkiezing op Facebook via Duurzame Dorpen Groningen of op Twitter via @DuDoGroningen. Donderdag 26 juni wordt bekend gemaakt wie de prijswinnaars zijn.

 

Foto thumbnail: Atsje Straatsma