Laat de plant het werk doen – Lezing Romke van de Kaa

1 april 2014

Laat de plant het werk doen – Lezing Romke van de Kaa

SLIDE  TuinfestijnOp dinsdagavond 27 mei organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen een lezing over de onderhoudsarme ‘verwilderde’ tuin met tuincoryfee Romke van de Kaa. De lezing wordt gegeven in het kader van de campagne Het Groninger Tuinfestijn, die de Natuur en Milieufederatie Groningen organiseert om verstening van de Groningse tuinen tegen te gaan.

Verwilderen
Wie ’verwilderd’ in het woordenboek opzoekt, krijgt betekenissen als woest en ongetemd. Maar een verwilderde tuin betekent iets heel anders: het gaat niet om het creëren van rommel en chaos of het verwaarlozen van een tuin, maar om het avontuur van planten die hun eigen weg gaan – al dan niet onder begeleiding van mensen. Dat levert prachtige bloemenweiden, akkers of prairietuinen op, hoe klein de tuin ook is. Een aanpak die perfect past bij onze huidige levensstijl, waarin amper tijd is voor arbeidsintensief tuinieren.

Over de lezing
In deze lezing vertelt Romke van de Kaa over de technieken, mogelijkheden en geschikte plant- en bloemsoorten voor het laten verwilderen van de tuin. Zijn verhaal is doorspekt met humoristische anekdotes, prachtige observaties en illustratieve foto’s.

Praktische informatie
De lezing wordt gehouden op groene stadsoase Landgoed de Coendersborg. Om zeker te zijn van een plek is het verstandig u zo snel mogelijk aan te melden via dit aanmeldformulier. Vanaf 19 uur staat de koffie klaar. De lezing start om 19.30 uur en duurt inclusief een pauze tot 22 uur. Erna kan nog even worden geborreld. De lezing is gratis toegankelijk.

Romke van de Kaa schreef onder meer Buiten de perken, waarvan er meer dan 40.000 exemplaren zijn verkocht, Tuinieren gaat niet over rozen, Geluk is een grasveld en Alles kan wachten. Samen met Paul Geerts stelt hij elk jaar de tuinscheurkalender samen.

Logo - gemeente-groningen

Het Groninger Tuinfestijn wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen. Al jaren werken NMG en de gemeente Groningen samen om het belang van groen voor mens en dier in de stad Groningen onder de aandacht te brengen.