Kieswijzer Klimaatkeuze.nl gelanceerd

15 augustus 2012

Kieswijzer Klimaatkeuze.nl gelanceerd

klimaatkeuze-logoTwaalf milieu- en ontwikkelingsorganisaties, waaronder De Natuur en Milieufederaties lanceerden 15 augustus de duurzame kieswijzer Klimaatkeuze.nl.
De wijzer zet de standpunten van politieke partijen over energie- en klimaatoplossingen op een rij en deelt scores uit voor de duurzaamheid van dat beleid. Met de kieswijzer willen de organisaties kiezers inzicht geven in de klimaat- en energiestandpunten van de politieke partijen en aandacht vragen voor klimaatbeleid bij de komende verkiezingen.

Klimaatkeuze.nl heeft zes belangrijke klimaatmaatregelen voorgelegd, waarop de politieke partijen konden reageren. De effecten van hun politieke standpunten zijn meegewogen in de score.

  1. Nederland vermindert de CO2-uitstoot in 2020 met 40 procent
  2. Grootverbruikers van energie gaan meer belasting betalen
  3. Nederland gaat stroom uit kolen hoger belasten
  4. Nederland stimuleert schone en decentrale energie opwekking
  5. Nederland krijgt geen nieuwe kerncentrales
  6. Nederland stimuleert vleesvermindering door belastingen

Overzicht van energie- en klimaatbeleid Nederlandse politiek
Op de website www.klimaatkeuze.nl staat een overzichtelijk stoplichtsysteem -rood, oranje en groen- dat in een oogopslag uitwijst welke partijen klimaatvriendelijke maatregelen willen nemen en welke partijen niet.

Over Klimaatkeuze.nl
Klimaatkeuze.nl is een initiatief van twaalf duurzame organisaties die zich samen sterk maken voor een klimaatvriendelijk kabinet: Greenpeace, Hivos, Klimaatverbond, WISE, ICCO, Oxfam Novib, de Natuur- en Milieufederaties, IUCN NL, ODE, 10:10, de Windvogel en Jongeren Milieu Actief.

www.klimaatkeuze.nl
Volg Klimaatkeuze ook op Twitter: www.twitter.com/klimaatkeuze