Kandidaten voor functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur bekend

9 maart 2011

Kandidaten voor functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur bekend

De Nationale Postcode Loterij heeft zojuist bekendgemaakt welke kandidaten verder gaan in de sollicitatie procedure voor de functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur. De tien kandidaten(duo’s) zijn door het publiek en een jury verkozen uit de ruim 5.200 sollicitanten.

Het uiteindelijk team van twee kandidaten gaat een half jaar lang goededoelenprojecten over de hele wereld bezoeken die steun ontvangen van de Postcode Loterij. Op 31 maart wordt bekend welk duo uiteindelijk de baan krijgt. Zij starten hun wereldreis op 1 juni op Bonaire om projecten van het Wereld Natuur Fonds en Stichting DOEN te bezoeken.

De kandidaten
Geïnteresseerden in deze unieke baan konden vanaf half januari dit jaar solliciteren en daarbij zoveel mogelijk stemmen verzamelen via de website www.internationaalambassadeur.nl. In Groningen stelde Kees Boele van de Natuur en Milieufederatie Groningen zich verkiesbaar. In totaal zijn ruim 162.000 stemmen uitgebracht. De vijf (duo’s van) kandidaten met de meeste stemmen, zijn zeker van een plek in de sollicitatieronde. Daarnaast selecteerde de Postcode Loterij zelf nog vijf (duo’s van) kandidaten. Het rijtje van kandidaten dat nu doorgaat naar de sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit (in willekeurige volgorde):

  • Lida Derks (26, Nijmegen) & Bob Dirks (24, Amsterdam)
  • Paul Engelbertink (29, Delden) & Saskia Pepping (30, Tilburg)
  • Jorien Thijs (25, Amsterdam) & Michiel Brandt (24, Amsterdam)
  • Heleen Boender (31, Heemskerk) & Joris Otten (31, Heemskerk)
  • Robin Schepers (32, Kloosterhaar) & Jannemiek Schepers (29, Kloosterhaar)
  • Sijmen Tenwolde (27, Utrecht) & Rikus Wegman (27, Utrecht)
  • Corné Schep (29, Utrecht)
  • Bindiya Jaggan (27, Amsterdam)
  • Marije Kat (28, Zwijndrecht)
  • Monique Veltman (28, Utrecht)

Deze tien overgebleven kandidaten(duo’s) zullen de komende weken sollicitatiegesprekken voeren en opdrachten vervullen bij goededoelenorganisaties die de Postcode Loterij in Nederland steunt. Op 31 maart maakt een jury bekend welk duo de baan krijgt. In deze jury zitten onder andere Tineke Ceelen (Directeur Stichting Vluchteling) en Marieke van Schaik (Managing Director Nationale Postcode Loterij).

Op wereldreis langs goededoelenorganisaties
De wereldreis zal na een inwerktraject starten op 1 juni 2011 en eindigen in november 2011. Gedurende deze periode bezoekt het duo meer dan tien projecten in verschillende werelddelen. Het tweetal gaat onder andere naar projecten van Stichting Vluchteling, SOS Kinderdorpen, Greenpeace, Stichting DOEN, Wereld Natuur Fonds en dance4life en reist daarvoor naar Thailand, Ghana, Brazilië, het Caribische gebied en Zimbabwe. Tijdens de reis draagt het duo, waar mogelijk, een steentje bij aan de projecten en doet ter plekke verslag van hun bezoek. De reiservaringen en verslagen zijn te volgen op www.internationaalambassadeur.nl.

Zien waar het geld terecht komt
De Postcode Loterij stuurt een duo van Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs op reis omdat zij wil laten zien wat er gebeurt met het geld dat de ruim 2,5 miljoen deelnemers bij elkaar brengen. Bij de Postcode Loterij gaat vijftig procent van ieder verkocht lot naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Dit jaar is er ruim 270 miljoen euro uitgekeerd aan meer dan 80 goede doelen.

Meer informatie: www.internationaalambassadeur.nl