Kabinet steunt strijd tegen voedselverspilling

20 maart 2018

Kabinet steunt strijd tegen voedselverspilling

Zo’n 300 kilo voedsel werd gered voor de maaltijd tijdens de Meet & Eat Voedselverspilling


Het kabinet steunt de ambitie van diverse bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen om uiterlijk in 2030 de hoeveelheid voedsel die door huishoudens, bedrijven en in de horeca wordt weggegooid te halveren. Met die doelstelling behoort Nederland wereldwijd tot de koplopers in de strijd tegen voedselverspilling.

Dat is de centrale boodschap in de nationale agenda tegen voedselverspilling, die door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan de Tweede Kamer is gestuurd. De minister kondigt daarin ook aan dat het kabinet de komende vier jaar in totaal 7 miljoen euro vrijmaakt om de ambities waar te maken. Het geld wordt geïnvesteerd in  innovatie, onderzoek, monitoring en voorlichting.

Wil je ook meehelpen?
Kijk op  de website www.samentegenvoedselverspilling.nl

Meet & Eat Voedselverspilling Groningen
De NMG zet zich actief in voor het terugdringen van voedselverspilling. Onder meer met de Meet & Eat Voedselverspilling die we in maart 2017 organiseerden en waar we zo’n 70 mensen samenkwamen. Voorafgaand aan de bijeenkomst haalden we bij diverse restaurants, bakkerijen, supermarkten en groothandels rond de 300 (!) kilo prima voedsel op, die anders verloren was gegaan. Hiervan kookten we met vrijwilligers een heerlijke maaltijd. Lees er hier meer over.

Tags: