Inwoners uit heel Groningen maken kans op gratis groen

9 november 2020

Inwoners uit heel Groningen maken kans op gratis groen

Klimaatadaptatie Groningen organiseert in de maanden november, december & januari de actie: Vergroen Heel Groningen. Ze komen letterlijk de vergroening in de provincie brengen. Per gemeente worden er onder inwoners, ondernemers, scholen en zorginstellingen een tuiny forest, geveltuin, regenton en nog vele andere vergroen-oplossingen verloot. Zo maakt iedereen kans op mooie vergroenings.

Win een bos
Er zijn voor inwoners onder andere boomspiegeltuinen, regentonnen en een groen dak te winnen. Lokale ondernemers en zorginstellingen kunnen kans maken op bomen. Voor scholen is er zelfs een klein bos, tuiny forest, van 6m2 te winnen. De gelukkige winnaars krijgen coronaproof hun prijs thuisbezorgd en in sommige gevallen zal het zelfs worden geplant en/of aangelegd.

Doe mee en win
Inwoners van heel Groningen kunnen meedoen. Ga naar www.klimaatadaptatiegroningen.nl/vergroen-heel-groningen
en laat via het formulier weten op welke vergroeningsmaatregel jij kans wilt maken. Aanmelden kan tot en met zondag 22 november, 23.59 uur. Dus woon je in een van de 12 gemeenten in de provincie Groningen en wil je kans maken op gratis groen? Ga dan snel naar de website!

Klimaatadaptatie Groningen
Vergroen Heel Groningen is een samenwerking tussen Terra Winsum en Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen is geïnitieerd door het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation, in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen. Ze stimuleert bewustwording en actie rondom klimaatadaptatie. In dit kader wordt van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021 de Klimaatadaptatieweek Groningen georganiseerd en worden in de aanloop naar en tijdens deze week initiatieven en activiteiten opgezet in Stad en provincie.

Tags:
Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr