Groninger duurzame huizendag – 1 februari

6 december 2019

Groninger duurzame huizendag – 1 februari

Energie opwekken? Of zelfs wonen zonder aardgas? Onder veel huiseigenaren is nog behoefte aan informatie over energiezuinig wonen. Daarom organiseert Energieloket Groningen in elke gemeente op zaterdag 1 februari van 13:00 – 16:00 de Groninger duurzame huizendag. Tijdens de Groninger duurzame huizendag stellen verschillende woningeigenaren hun duurzame huis open zodat iedereen kan zien wat er nou eigenlijk bij komt kijken wanneer je je woning wilt verduurzamen.

Tijdens de dag zullen er door de provincie meer dan 20 woningen te bezoeken zijn. Bij de woningen zijn diverse maatregelen uitgevoerd om de woning te isoleren, energiezuinig te verwarmen of energie op te wekken. Woningeigenaren vertellen hun ervaringen: welke maatregelen hebben ze genomen en waarom, waar liepen ze tegenaan, welke tips hebben ze voor mensen in hun eigen zoektocht? Daarnaast kun je een kijkje nemen bij de technische installaties van het huis. Zo kun je van dichtbij een warmtepomp zien en het geluid horen. Op de website van het energieloket staat een overzicht met alle woningen die meedoen, en welke specifieke duurzame aspecten.

Bent u benieuwd welk adres bij u in de buurt meedoet en welke maatregelen zij hebben genomen? Kijk dan voor meer informatie hier.

Vragen
Voor vragen kun je mailen naar s.rommets@nmfgroningen.nl of bellen op telefoonnummer 050-3130800 en vragen naar Simone Rommets.

De Groninger duurzame huizendag wordt uitgevoerd door De Natuur en Milieufederatie Groningen, Groninger Energiekoepel en KAW.

 

Tags: