Hoe ziet het Groningse energiesysteem van de toekomst eruit?

Hoe ziet het Groningse energiesysteem van de toekomst eruit?

Themasessie over de Energietransitie

De energietransitie is volop gaande. Maar om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen, moeten we alle zeilen bijzetten. Om nu de juiste keuzes te maken, is het belangrijk na te denken hoe het eindbeeld eruit zou moeten zien. Op welke energiemix zetten we in? Kunnen we energiebronnen zoals kernenergie uitsluiten? Gaan we ook energie opwekken die buiten de provincie wordt gebruikt? Wat kunnen we verwachten van de lokale energiebeweging in de energietransitie? Met deze vragen in het achterhoofd nodigen we je van harte uit voor de bijeenkomst over de energietransitie in Groningen op 18 april.

31 maart 2023

Regionale EnergieStrategie Groningen

Als vertrekpunt praten we je bij over de Regionale EnergieStrategie Groningen (RES Groningen). Hierin is de opgave voor energieopwekking op land met zon en wind tot 2030 beschreven. Daarnaast een korte terugblik op het werk van de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) de afgelopen periode onder andere op thema’s als grootschalige opwek, lokale energietransitie en de warmtetransitie.

Opgave en rol NMG en andere partners

Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de opgave die nog voor ons ligt. Ook denken we samen na over de rol van de NMG, andere natuur- en milieuorganisaties, initiatieven en netwerkpartners. Wat kunnen we doen om een toekomstbestendige energietransitie te stimuleren? En hoe zorgen we voor meer betrokkenheid en actiebereidheid van elke Groninger?

Praktische informatie

Wanneer: dinsdagavond 18 april 2023 20:00 – 22:00 (inloop vanaf 19:30)
Waar: bij Van Houten, Oliemuldersweg 47, 9713 VA Groningen.
Aanmelden: meld je aan via deze link.
Deelname is uiteraard gratis, maar aanmelden noodzakelijk, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Tags:

Vragen? Neem dan contact op met Janneke Wolkorte

Profiel Janneke Wolkorte

Janneke Wolkorte

Projectleider Klimaat en Energie werkdagen: ma, di, do