Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin van Groningen?

17 juli 2013

Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin van Groningen?

Nog tot 1 augustus kunnen tuiniers in en rond de stad meedoen aan de competitie Milieuvriendelijkste Tuin. Deelnemers maken kans op een tuinman voor één dag en op een kruiwagen vol planten en nestkasten. De gemeente Groningen organiseert deze wedstrijd samen met de Natuur- en Milieufederatie Groningen om aandacht te vragen voor milieuvriendelijk tuinieren.

Nieuw dit jaar is dat de wedstrijd een categorie voor grote (>25 m²) en een voor kleine (<25 m²) tuinen kent. Een jury beoordeelt in de zomer de tuinen waarna de winnaars worden aangewezen.

Regenwater
Vooral in de stad zijn milieuvriendelijke tuinen belangrijk. Ze dragen bij aan een prettig leefklimaat voor mens en dier. Groene tuinen bezorgen insecten en kleine zoogdieren een prettig onderkomen.  Daarnaast hebben ze een grote rol bij de afvoer van regenwater in de stad. Groene tuinen houden water vast zodat het riool niet overbelast raakt.

Meedoen?
De wedstrijd is bedoeld als aanmoediging  voor alle tuiniers die hun voor- of achtertuin, hun volkstuin of de gezamenlijke binnentuin nu al milieuvriendelijk hebben ingericht en onderhouden. Voor meer informatie en deelname kunt u terecht op www.milieuvriendelijkstetuingroningen.nl/.