Hart voor Natuur activiteitenweekend

17 februari 2011

Hart voor Natuur activiteitenweekend

De natuur- en milieuorganisaties van Groningen vragen in het weekeinde van 19 en 20 februari met uiteenlopende acties aandacht voor de pronkjewailtjes van de provincie. Groningen heeft een prachtige natuur en landschap, waar dagelijks vele mensen van genieten. Natuur en landschap in Groningen zijn belangrijk voor planten, dieren én mensen. De voorgestelde bezuinigingen van het kabinet Rutte van meer dan 40% zouden een kaalslag betekenen voor natuur en landschap.

Activiteiten in de provincie
Om alle Groningers te laten zien hoe mooi en belangrijk onze natuur en landschap zijn, kan iedereen komen genieten bij de wandelingen die er in de provincie worden georganiseerd in het weekend van 19 en 20 februari. Zo worden er wandelingen georganiseerd in de Kropswolderbuitenpolder, in het Ruiten AA-gebied, in landschap De Braak en is er een feestelijk gesprek en een wandeling in de Koningslaagte.

De natuur- en landschapsorganisaties zijn zaterdag 19 februari ook te vinden in de Groninger binnenstad, tussen de Grote Markt en de Vismarkt. Zij gaan in gesprek met Groningers over de concrete gevolgen van de bezuinigingen op natuur en landschap. Iedereen die wil kan op de foto als Schotse Hooglander.
Meer informatie over Hart voor Natuur en de activiteiten staan op: http://www.hartvoornatuur.nu/groningen

Wandeling door de Kropswolderbuitenpolder
Zaterdag 19 februari
10.00-12.30
Locatie: Verzamelpunt is de parkeerplaats (niet de officiële) aan de Energieweg, direct ten westen van het Foxholstermeer, vlak bij de Scheepswervenweg.
Organisatie: Het Groninger Landschap
De wandeling gaat door oneffen terrein over de dijk en door de Kropswolderbuitenpolder op zoek naar overwinteraars, zoals (riet-) ganzen. Ook zien we waarschijnlijk Konikpaarden en Schotse Hooglanders, die hier ingezet worden om de begroeiing kort te houden.

Feestelijk gesprek en wandeling over Koningslaagte
Zondag 20 februari
10.00-12.00 uur
Locatie: Buitenplaats Reitdiep van Het Groninger Landschap,Wolddijk 103, Noorderhoogebrug (Groningen).
Sprekers: Wiebe van der Ploeg, Belangengroep N361 en Vereniging Duurzame Landbouw Stad en Ommeland.
Aansluitend een unieke wandeling door het natte weidevogelgebied rondom de Buitenplaats ‘Reitdiep’, langs oude waterlopen van de Hunze.

Leefbaarheidsommetje Vlagtwedde-Smeerling-Vlagtwedde
Zondag 20 februari
09.30-11.30 uur
Locatie: Verzamelen op de parkeerplaats van de Super de Boer, aan de Dr.P. Rinsemastraat 4 te Vlagtwedde.
Organisatie: Natuurmonumenten en LandschapsbeheerOnder leiding van twee gidsen wandelt u een deel van het Leefbaarheidsommetje Vlagtwedde-Smeerling. U komt door een afwisselend landschap langs boerenland en door natuurgebied met houtsingels, bos en het beekdal van de Ruiten AA.

Wandeling Landgoed De Braak
Zondag 20 februari
13.00-15.00 uur
Locatie: ingang van Landgoed De Braak, Paterswolde
Organisatie: Natuurmonumenten en IVN Eelde/Paterswolde
In het kader van Hart voor Natuur wordt er gewandeld op Landgoed De Braak in Paterswolde.

Hart voor Natuur
De provincie en de Eerste Kamer krijgen nu een belangrijke stem in de toekomst van natuur en landschap in onze provincie. Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur, willen we nogmaals uw aandacht vragen voor natuur en landschap in Groningen. Uw stem tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 2 maart is van groot belang.

In Groningen werken de volgende organisaties samen in de coalitie Hart voor Natuur: De Natuur en Milieufederatie Groningen, Natuurmonumenten, Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Staatsbosbeheer, IVN consulentschap, Club Oldambtster Groen, IVN Groningen / Haren en IVN Eelde / Paterswolde.